Aroganța oficialului ucrainean în plin război, o vacanță în Maldive: Zelenski îl acuză de trădare

de: Denisa Dudescu
26 07. 2023

Iuri Arisotv, un deputat în vârstă de 48 de ani, din cadrul Partidului Servitorul Poporului al lui Zelenski, este acuzat de trădare de președintele ucrainean. Deputatul care a și demisionat a fost văzut recent într–un hotel de lux din Maldive, scrie ziarul ucrainean Pravda.  Autoritățile verifică modul în care acesta a părăsit țara, deși oficialii au interdicții cu privire la călătoriile în străinătate.

Percheziții la biroul deputatului. Cum a fentat autoritățile și a plecat în Maldive

Angajații Biroului de Investigații de Stat, împreună cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, investighează modul în care Iuri Aristov a părăsit țara pentru a merge în vacanță, asta în plin război cu Rusia.

La 25 iulie 2023, procurorul general, pe baza materialelor Biroului de Stat de Investigații și a informațiilor difuzate în mass-media,„ a deschis dosar penal pentru introducerea de informații false în documente pentru călătorie în străinătate de către vicepreședintele Radei Supreme”, potrivit ziarului Pravda.

În cadrul anchetei, anchetatorii Biroului investighează modul în care adjunctul poporului al Ucrainei ar putea fi în vacanță în Maldive, în ciuda interdicției oficialilor de a călători în străinătate. Autoritățile vor verifica dacă oficialul a părăsit țara cu documente false sau oficiale, care a fost scopul călătoriei, și când a părăsit Ucraina.

Presa internațională scrie că deputatul a fost văzut la jumătatea lunii iulie 2023 într-unul dintre hotelurile de pe insula privată Ithaafushi, Maldive. Ancheta a confirmat deja că în perioada 05 iunie – 22 iulie 2023, Aristov se afla în afara Ucrainei.

Costul pentru o zi în hotelul respectiv ajunge la 2444,34 euro.

Deputatul IURI ARISTOV, în vacanță în Maldive

Deputatul IURI ARISTOV, în vacanță în Maldive

Deputatul a plecat în Polonia timp de trei zile într-o călătorie de afaceri pentru a aprofunda cooperarea bilaterală cu guvernul Republicii Lituania. Pe 10 iulie 2023, aflat în străinătate, deputatul a deschis de la distanță un concediu medical într-una dintre instituțiile medicale private din Kiev până la 19 iulie 2023 inclusiv.

Totodată, probabil că în sistemul electronic de sănătate au fost introduse informații false, întrucât examenul medical nu a fost efectiv efectuat.

De asemenea, s-a aflat că deputatul, alături de familia sa – soția și copiii – până pe 22 iulie s-a aflat pe teritoriul Republicii Maldive, în complexul hotelier Waldorf Astoria Maldives. Oamenii legii au efectuat percheziții urgente în casa deputatului. Printre altele, au fost confiscate pașapoarte de călătorie în străinătate cu mărci corespunzătoare și alte documente.

Zelenski îl acuză de trădare

Volodimir Zelenski denunţă l-a acuzst fr trădare pe deputatul de 48 de ani, spunând că el trebuia să de a un exemplu a conducătorilor politici, în plin război împotriva Rusiei.

„Orice trădare internă, orice «plajă» sau îmbogăţire personală în loc de (apărarea) intereselor Ucraine va provoca cel puţin furie”, a transmis președintele Ucrainei.

Aristov a scris deja scrisoarea de demisie. Iuri Aristov este deputat al poporului la convocarea a 9-a din partea Partidului Servitorul Poporului, vicepreședinte al comisiei pentru securitate națională, apărare și informații.

Potrivit jurnaliştilor din Ucraina, înainte de a fi ales, el a fost partener de afaceri al preşedintelui Zelenski în afacerile vânzării de peşte şi fructe de mare.