Anunțul zilei de la LIDL, o lovitură pentru Kaufland: se schimbă marfa de la raft, scad prețurile, s-a confirmat

de: Alexandru Puiu
06 07. 2023

În ultimele săptămâni, s-a discutat mult despre ieftinirea alimentelor de bază din marile lanțuri de supermarketuri. În teorie, există și o hotărâre de Guvern în acest sens. În practică, nu este scrisă foarte bine, iar șanse să ne trezim cu scumpiri în loc de ieftiniri nu sunt deloc neglijabil. Până acolo însă, LIDL a făcut un anunț important, în încercarea de a întinde o mână de ajutor agricultorilor și fermierilor români.

Într-o întâlnire cu șeful Guvernului, oficialii LIDL au detaliat mai multe schimbări ce urmează să fie introduse în următoarea perioadă pe rafturile supermarketurilor de origine germană. După cum a explicat premierul Marcel Ciolacu, discuțiile au pornit de la faptul că prețurile la alimente sunt mai scumpe în România decât în Germania, argumentul de cele mai multe ori fiind că marfa din țara noastră este majoritar importantă, iar costurile de transport și taxele de import se reflectă în preț.

Scad prețurile la alimente în România

„Astăzi a existat o prezență a unui retailer important din România, Lidl, și am avut discuții aplicate, mai ales în zona de a se procesa cât mai multe produse alimentare în România, astfel încât prețurile să scadă mai mult. Este normal că, dacă se vor produce în România, vor fi și mai ieftine.

Întâlnirea de astăzi a fost o întâlnire premergătoare forumului din septembrie, pe care o să-l organizeze Camera de Comerț Română-Germană tot aici, în Berlin. Mă bucur că am pornit aceste discuții, având deja în față o perspectivă de două luni de zile în care să avem să punem la punct toate viitoarele investiții, iar forumul din septembrie să fie unul cât se poate de concret.”, a spus Marcel Ciolacu la finele zilei de ieri.

Tot în perioada următoare, mai multe companii germane vor face investiții pe piața autohtonă, după cum a explicat premierul. ”Aceasta este decizia luată împreună. Asta înseamnă un plan de acţiune strategic punctual între două state. Germania este principalul partener economic al României. Dacă avem această bază solidă, este normal să încercăm să o dezvoltăm cât mai mult.”, a concluzionat social-democratul.