Anunțul momentului de la Raiffeisen Bank, toți clienții sunt afectați. Schimbarea majoră de la 1 ianuarie, confirmată

de: Alexandru Puiu
02 11. 2023

În cazul în care ești utilizator de Raiffeisen Bank și ai cont la una dintre cele mai mari bănci din România, este important să nu neglijezi un avertisment important lansat de oficialii instituției bancare în această săptămână.

De la 1 ianuarie 2024, Raiffeisen Bank va desființa una dintre cele mai importante aplicații de mobil pentru clienții băncii. Este vorba de RaiPay, un instrument de care foarte mulți sunt dependenți pentru a face tranzacții și a efectua plăți cu cardul. Ca referință, noua aplicație ar urma să fie dezactivată de la începutul anului viitor.

Citește și: Noii clienți Raiffeisen Digital Bank primesc 100 de lei bonus promoțional [P]

Schimbarea Raiffeisen Bank de la 1 ianuarie 2024

După cum se arată în emailul trimis clienților băncii, aplicația RaiPay va fi dezactivată începând cu 1 ianuarie. Din acel moment, pentru a efectua plăți cu telefonul mobil, oamenii vor fi nevoiți să-și adauge cardul în Google Pay sau Apple AppStore.

„Te informăm că aplicația RaiPay va fi dezactivată începând cu 1 ianuarie 2024 și nu va mai fi disponibilă în oferta băncii pentru serviciile de plată cu telefonul mobil. Pentru a face plăți cu telefonul mobil, te rugăm să îți înregistrezi cardul Raiffeisen în aplicația Google Pay cât mai curând posibil. Pentru a adăuga cardul în Google Pay, te rugăm să urmezi pașii de mai jos:

Pasul 1: deschide aplicația de mobile banking Smart Mobile pe telefonul tău Android.

Pasul 2: mergi la secțiunea Carduri din aplicație.

Pasul 3: selectează cardul și apoi apasă butonul Adaugă în Google Pay.

Pasul 4: deblochează ecranul și plătește contactless cu telefonul tău, sigur și rapid.

Cu prietenie, Echipa Raiffeisen Bank”, se arată în mesajul transmis clienților băncii.

Citeștei și: Băncile, luate în vizor de ANPC. Controale masive

Cine este Raiffeisen Bank

La nivel național, istoria Raiffeisen Bank a început în 1994. La acea vreme, grupul austriac cu același nume a deschis o reprezentanță în București.  În 1998, aceasta a fost transformată în subisidiara Raiffeisenbank (România), oferind servicii și produse pentru companii. Raiffeisen Bank România a rezultat din fuziunea, încheiată în iunie 2002, a celor două entități deținute la acel moment de Grupul Raiffeisen în România: Raiffeisenbank (România) și Banca Agricolă Raiffeisen S.A., care fusese înființată în 2001, după preluarea băncii de stat Banca Agricolă de către grupul austriac.

La momentul de față, Raiffeisen Bank oferă o gamă completă de produse și servicii pentru persoanele fizice, IMM-uri și corporații mari.