Alimentele iubite de români ce sunt interzise de unele țări. Servirea lor este o infracțiune
Câteva alimente pe care numeroși români le iubesc sunt interzise în unele țări. Servirea acestora reprezintă o infracțiune și se pedepsește conform legilor din aceste state.
Alimentele iubite în România pe care alte țări le interzic
Unul dintre aceste alimente este oul de ciocolată Kinder, ce conține o jucărie în interior. Acesta a fost interzis în Statele Unite ale Americii din cauza legilor ce interzic încorporarea de obiecte nealimentare în produsele alimentare, pentru că acestea pot reprezenta un pericol de sufocare pentru copii.
Un alt aliment pe care unii dintre români îl apreciază, foie gras, este interzis în locuri precum statul american California, în contextul unor preocupări referitoare la tratamentul crud al păsărilor. Acesta este un fel de mâncare făcut din ficatul îngrășat al unei gâște sau rațe ce a fost hrănită forțat.
Totodată, hrana pentru copii cu mai mult de un gram de zahăr adăugat la porția de 100 de grame este interzisă în Ungaria. Măsură a fost luată de Budapesta într-o încercare de a lupta împotriva obezității și de a promova o dietă sănătoasă pentru copii.
În plus, băuturile energizante pe care unii dintre adolescenții din România le consumă au fost interzise de Lituania pentru minori, măsura marcând o premieră în Uniunea Europeană.
Această interdicție a fost implementată din cauza nivelului ridicat de cofeină și alte stimulente din băuturile energizante, întrucât acestea pot avea efecte negative asupra sănătății tinerilor.
Alte alimente interzise în lume
Printre alte alimente ce sunt interzise în lume se numără Fugu sau Peștele Balon, care poate fi foarte toxic dacă nu este pregătit corect. Interdicția este aplicată în Uniunea Europeană și vizează protejarea consumatorilor de riscul de otrăvire.
Tot în Uniunea Europeană este interzisă brânza Casu Marzu ce conține larve vii de muscă. Consumul larvelor vii poate duce la probleme digestive.
În Franța este interzis consumul de ortolan – o pasăre mică ce obișnuia să fie o delicatesă în bucătăria franceză. Vânarea și consumul de ortolani a fost interzisă din cauza declinului populației și a metodelor controversate de pregătire și consum.
Supa de aripă de rechin se numără la rândul ei printre alimentele interzise în multe locuri, inclusiv California și Hawaii. Măsura a fost luată cu scopul de a proteja populațiile de rechini ce sunt amenințate de practica tăierii aripilor și lăsării rechinilor să moară în ocean.