Viitorul energiei regenerabile: peretele din turbine eoliene, câtă energie ar putea produce

de: Andrei Tilimpea
12 09. 2022

Designerul din New York Joe Doucet nu înțelege de ce generarea de energie regenerabilă nu ar trebui să facă în mod activ o casă mai frumoasă, așa că montează o serie de „pereți cinetici” folosind turbine eoliene rotative pentru a obține niște efecte vizuale hipnotice.

Fiecare perete ar avea aproximativ 25 de turbine verticale, fiecare conectată la un generator de 400 de wați pentru o putere totală de vârf de 10 kW. La fel ca o instalație solară de pe acoperiș, acestea ar putea fi fie conectate la rețea, fie rulate printr-un sistem de baterii pentru stocare.

Doucet spune că vor fi „aproape tăcuți”, producând „nu mai mult zgomot decât un vârtej blând” și siguri pentru utilizare în preajma copiilor, deoarece nu există puncte de prindere în rotație și chiar și cei mici ar putea opri cu ușurință lamele ușoare.

Un design interesant

Capabile de a capta vântul din orice direcție, cu excepția verticală, ar putea rula ca un sistem de sine stătător sau pot fi asociate cu o rețea solară pentru a genera energie în perioade de suprapunere. Doucet spune că dorește să mențină acești pereți „foarte accesibile” și „intervievează potențiali parteneri pentru a aduce acest lucru de făcut”. Unele greșeli de tipar au o calitate muzicală ciudat pentru ele, și aceasta este una dintre ele.

Peretele are o grilă de axe independente cu panouri pătrate care se rotesc. Iterația curentă este un perete de 25 pe 8 cu 25 de axe. Acest lucru îl face o opțiune excelentă pentru mediile urbane în care spațiul este limitat.

Potrivit unui articol din Fast Company, unul dintre acești pereți ar trebui să fie suficient pentru a furniza 10.000 de kilowați de energie electrică pe an. Aceasta este suficientă energie electrică pentru a acoperi nevoile unei gospodării medii.

Viziunea lui este să folosească pereții turbinelor eoliene la scară mai mare pe marginea clădirilor și de-a lungul autostrăzilor. Este ușor să construiești un zid din turbine eoliane la scară mai mare.

Provocarea constă în folosirea materialelor pentru a menține greutatea redusă, astfel încât să nu exercite prea multă presiune asupra structurii pe care este montat.