VIDEO – HBO, Musk, implanturi cerebrale, roboți – Playtech News Bytes 20

Playtech News Bytes a ajuns la episodul douăzeci, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Aplicația HBO concepută cu  Discovery se va numi simplu Max

HBO Max nu va mai exista, iar toate filmele și serialele vor fi mutate într-o aplicație complet nouă, alături de conținut marca Discovery. HBO Max va fi combinată cu Discovery+, iar cele două vor forma un nou serviciu, din vara lui 2023. Practic, va exista o aplicație nouă, numită Max, unde utilizatorii vor avea conținut mixt. Planul acesta a fost pus în aplicare, deoarece Warner Bros. vrea să crească profitabilitatea companiei.

Poliția din San Francisco va putea folosi, de acum încolo, roboți letali

Săptămâna trecută s-a aprobat în America o politică cel puțin controversată. Se pare că poliția din San Francisco poate folosi roboți programați pentru a ucide oamenii. Aceștia ar urma să fie folosiți în situații excepționale, în cazul unor suspecți violenți sau a sinucigașilor cu bombe. Criticile nu au întârziat să apară, iar oamenii sunt îngrijorați că poliția ar putea ucide oamenii prea ușor. Sunt mai multe tipuri de roboți letali. Unii vor fi încărcați cu explozibil, iar alții vor putea escalada scări, vor putea ridică greutăți mari sau pot imobiliza suspecții.

Elon Musk își dorește să implanteze cipuri în creierele oamenilor

Sub formă de glumă, Elon Musk a spus că oamenii vor putea asculte muzică direct în creier, de pe aceste cipuri. Realitatea nu este departe de această afirmație, însă scopul creării acestui proiect ar fi altul. Neuralik ar putea ajută oamenii în  controlul hormonilor, eliminarea anxietății și dependențelor, prin reconfigurare, tratatrea Parkinsonului și refacerea vederii pentru cei orbi. Mai mult, cipul ar putea ajuta oamenii să concureze cu sistemele avansate de inteligență artificială. În șase luni vor incepe testele pe oameni.

Armata americană a construit cel mai avansat avion din istorie

Aeronava  a fost proiectată folosind o tehnologie de ultimă generație care o ajută  să rămână nedetectabilă chiar și pentru cele mai avansate radare și sisteme de apărare aeriană. Avionul va folosi o infrastructură digitală bazată pe cloud, care este mai ieftină și mai ușor de întreținut, iar armata poate, de asemenea, să lanseze upgrade-uri rapide chiar în timpul misiunilor, astfel încât aeronava să fie întotdeauna protejată împotriva amenințărilor.

Science Eye este o proteză care ajută persoanele care nu văd

Fostul președinte Neuralink și-a făcut propriul start-up. El a construit Science Eye – este un implant ocular cyborg ce ar putea fi montat pe un ochi fără vedere sau cu probleme foarte mari de vedere. Acest ochi artificial ar putea funcționa ca o interfață creier-calculator în sine și ar putea oferi beneficii în stil cyborg purtătorilor. Acest lucru ar putea include eliminarea nevoii de ochelari sau chiar servirea că dispozitiv de realitate virtuală, în loc de un set de căști greoi.