Alternativa la Netflix: care e noua rețea de streaming surpriză, cum se aliază rivalii

Alternativa la Netflix: care e noua rețea de streaming surpriză, cum se aliază rivalii

Serviciul de streaming HBO Max și Discovery+ fuzionat ar putea fi numit, pur și simplu, „Max”. Ar fi alternativă ideală la Netflix.

Numele mai scurte nu sunt întotdeauna mai bune, dar există câteva motive valide pentru rebrandingul zvonit.

Warner Bros. Discovery va combina în curând HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu de streaming cu un nou nume. În momentul de față, se pare că liderul pentru numele platformei comasate este „Max”.

HBO Max și Disney+ se aliază contra lui Netflix

Avocații companiei verifică mai multe nume, dar se spune că Max este liderul grupului. Un purtător de cuvânt al Warner Bros. a declarat pentru CNBC că compania încă discută despre nume. Totuși, vor trebui să ia o decizie destul de curând, deoarece serviciul de streaming fuzionat este programat să sosească în primăvară.

HBO a acumulat un anumit nivel de prestigiu de-a lungul anilor. Cu toate acestea, se spune că liderii Warner Bros. Discovery văd o oarecare valoare în poziționarea HBO ca sub-brand, alături de cei ca Discovery și CNN. CEO-ul companiei, David Zaslav, a redus cheltuielile pentru HBO Max, după ce WarnerMedia și Discovery au fuzionat la începutul acestui an. Serviciul de streaming va avea mult mai mult de oferit decât conținutul HBO.

După cum notează CNBC, a existat o confuzie în legătură cu brandingul aplicațiilor de streaming HBO – HBO Max a fost precedat de HBO Go și HBO Now. A avea încă unul cu HBO în nume ar putea tulbura și mai mult apele. Mai mult, se spune că directorii și-au exprimat îngrijorarea că numele HBO Max ar putea slăbi valoarea HBO ca marcă, dacă consumatorii îl corelează cu conținut mai puțin prestigios de pe serviciul de streaming.

Se pare că platforma cu aspect nou va avea o configurație similară cu Disney+, cu hub-uri pentru conținut de la HBO, Discovery, DC Comics, Warner Bros. și multe altele (Disney+ are unele pentru Star Wars, Pixar, National Geographic și așa mai departe). Nu este încă clar cât vor costa abonamentele la Max, sau cum se va numi acesta.