Plajele „ascunse” unde mergi pentru sălbăticie și liniște absolută. Aici nu ai șezlonguri, gălăgie, hamsii sau porumb fiert

de: Iulia Kelt
14 07. 2022

Plajele din România sunt, în marea lor majoritate, înțesate de oameni, bâlci, șezlonguri, gălăgie, porumb fiert, mizerie sau nepăsare pentru binele aproapelui.

Cu alte cuvinte, mergi la mare ca să te relaxezi, dar ajungi înapoi acasă un pic mai stresat decât la plecare. Adevărul este că, acolo unde sunt mulți oameni, există și diversitate, ceea ce nu lucrează neaparat întotdeauna în avantajul tău.

Plajele din România unde te poți, cu adevărat, relaxa

Dacă nu ești adeptul confortului „all-inclusive” și vrei ca vacanța ta la mare să fie una liniștită, poate că ar trebui să eviți plajele cunoscute de la noi din țară și să alegi altele, mai puțin știute sau, după caz, plăcute de publicului general.

Iată care sunt acestea. De menționat, totuși, că nu toate plajele amintite se află la malul mării, unele dintre ele situându-se în alte colțuri ale țării noastre, după cum vei afla, în cele ce urmează.

Plaja Periboina este una dintre destinațiile care îți oferă liniștea absolută, cea de care ai atâta nevoie. O găsești la aproximativ 30 de kilometri de Constanța și este, cu adevărat, un paradis sălbatic unde, dacă ai noroc, poți vedea și cai sălbatici.

Sarichioi este numele altui loc pe care ar trebui să-l vizitezi, de vreme ce ruralismul pescăresc oferă imagini greu de descris în cuvinte. Aici,  pe malul lacului Sarichioi, te poți relaxa fără să te deranjeze prea multă lume.

Iar dacă tot te afli în nordul Dobrogei, poate că n-ar trebui să ratezi plaja Perișor. Trebuie să ții, totuși, cont, că această zonă se află la granița dintre două arii protejate.

Cu toate că Gura Portiței a început, în ultima perioadă, să se populeze din ce în ce mai intens, în spiritul nostalgiei o vom include, totuși, pe această listă. Plaja, de o frumusețe aparte, este ferecată de lacuri, așadar tu, turistul, va trebui să apelezi la un barcagiu, odată ajuns în portul Jurilovca.

Plaja de la Șuncuiuș se diferențiază de restul exemplelor anterioare prin faptul că nu este la mare, ci la munte, mai exact în inima munților Apuseni, pe malul râului Criș. Cu toate astea, aici vei găsi nisip fin, dar și un peisaj pe care nu-l vezi chiar în fiecare zi.