Ofițer MAI, prins în flagrant de DNA când lua șpagă. Este acuzat de trafic de influență

de: Cătălina Burghelea
04 08. 2022

Direcția Națională Anticorupție a transmis, joi, 4 august, că a reţinut un ofiţer de poliţie în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Omul legii a fost prins în timp ce primea suma de 15.000 de lei de la o persoană, în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de probleme judiciare, susține DNA.

Ofițer MAI, reținut de DNA pentru trafic de influență

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al MAI, Daniel Ciprian Asanache-Damian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influenţa pe care o are asupra colegilor săi, îi va putea rezolva problemele judiciare.

Mită de 15.000 de lei

Miercuri, poliţistul a fost prins de DNA în flagrant, în timp ce primea de la persoana respectivă suma de 15.000 de lei. Asanache-Damian urmează să fie prezentat în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Asanache-Damian Daniel Ciprian, ofițer de poliție în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru trafic de influență.

Ce au aflat procurorii anticorupție

Organizația juridică susţine că, „în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane”.

Angajatul MAI a fost prins în flagrant, miercuri, 3 august, când primea de la persoana respectivă suma de 15.000 de lei, pentru scopul menționat mai sus, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatul a fost informat cu privire la calitatea procesuală și acuzații, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.