Îți ridică mașina și ți-o ia imediat, de acum, în România. Cât te costă să-ți recuperezi autoturismul
Administrațiile Domeniului Public din Sectoarele 1 și 6 au început să ridice mașinile parcate neregulamentar.
„Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.
– Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
– Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
– Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.
Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.”, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand pe Facebook.
Se ridică mașini și în Sectorul 6
Mașinile parcate neregulamentar pe bulevardele principale din Sectorul 6, care aparțin de Primăria Capitalei, au fost ridicate.
Acţiunea s-a declanşat la o săptămână după ce primăriile de sector au fost împuternicite să ridice aceste vehicule.
Poliția a ridicat mașinile parcate neregulamentar, pe trecerile de pietoni, în spațiile verzi, în stațiile STB sau pe trotuar, acolo unde șoferii nu au păstrat acea limită de un metru lățime pentru a permite circulația pietonilor.
Tarifele de ridicare sunt în funcție de masa mașinii, de 200 de lei și, respectiv, 270 de lei. Cele de transport până la biroul de ridicări auto sunt 150 de lei, respectiv, 200 de lei, iar pentru depozitare șoferii mai trebuie să plătească, pentru primele 24 de ore, suma de 75 de lei, iar dacă o țin mai mult timp vor plăti câte 25 de lei pe zi.
Pe lângă aceste costuri, șoferii ar mai putea primi și o amendă de circulație pentru parcare neregulamentară de la Poliția Rutieră, cuprinsă între 590 de lei și 720 de lei. Aceștia au posibilitatea de a plăti la jumătate aceste sume în decurs de 15 zile.
Mașinile vor putea rămâne în curțile birourilor de ridicări auto până la cel mult 6 luni. Dacă în acest timp proprietarii nu vin să-și ridice autoturismele, acestea vor fi trimise la casat.