Informația momentului pentru cinci milioane de pensionari despre majorare: ”se tipăresc deja”

de: Alexandru Puiu
20 12. 2022

Pensionarii români vor avea parte de o majorare substanțială a pensiilor începând cu 2023, iar banii ar trebui să intre pe card în prima parte a lunii ianuarie. În contextul zilelor libere și a faptului că bugetarii încep de fiecare dată anul cu o mini vacanță, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a venit cu câteva mențiuni.

Cu doar câteva săptămâni rămase până la momentul acordării pensiilor pe luna ianuarie, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a oferit câteva informații legate de taloanele de pensii aferente primei luni din an. Este important de reținut că tot atunci va intra și prima parte a ajutorului de tip ”on-off”, a cărui valoare variază în funcție de pensie.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor din ianuarie

„Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului! Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei și 3.000 lei”, a scris, luni, Marius Budăi pe contul său de Facebook.

Este important de reținut că în 2023 va continua și programul Sprijin pentru România, inițiativă care se traduce printr-un ajutor de 250 de lei la fiecare două luni pentru românii vulnerabili. În 2022, acel ajutor financiar a fost acordat persoanelor cu venituri de până la 1500 de lei, iar Marius Budăi speră la creșterea pragului respectiv până la 1700 de lei.

„Așa cum am promis, ultima tranșă de anul acesta pentru voucherele de 250 de lei, a început să fie plătită, începând de vineri. Sunt cetățeni care deja ne-au confirmat că au primit banii pentru că vin sărbătorile și trebuie să facem tot ce trebuie și ce ne stă în putință, pentru a aduce cât de cât un zâmbet cât de mic pe fața semenilor noștri.

Dacă vorbim de 1 ianuarie, documentele premergătoare, mă refer aici la actele normative, ordonanța de urgență care a prevăzut aceste majorări și acele măsuri în continuarea programului ”Sprijin pentru România”, inclusiv bugetul a fost adoptat în Parlament, s-a dat votul final (…) Cu siguranță, începând de la 1 ianuarie vom fi în posibilitatea să începem deja plata pensiilor și plata a celor sume din măsurile hotărâte.”, declara același ministru în weekend.