Ce se întâmplă cu taxele în România, în 2022: avertismentul oficial la care nu te-ai fi așteptat. Toți românii sunt vizați

de: Alexandru Puiu
13 04. 2022

România trece printr-o situație financiară foarte precară, ne confruntăm cu o criză economică din ce în ce mai agresivă, iar autoritățile se dau peste cap pentru a aduce sume cât mai mari la bugetul de stat. Cea mai bună soluție pentru a-și atinge scopul vizează creșterea taxelor și impozitelor.

Autoritățile române au anunțat în această săptămână o serie de măsuri pentru a întinde o mână de ajutor populației, ca românii să facă o treabă un pic mai bună în a trece peste inflația explozivă și scumpirile la alimente, energie și carburant. Pe lângă măsurile respective, în contextul în care foarte mulți români s-au arătat îngrijorați de o creștere a taxelor și impozitelor, au fost formulate câteva declarații și pe marginea acestui subiect.

Taxele și impozitele românilor, în 2022

„Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an. (…) Nu se pune în momentul acesta o astfel de discuţie. Suntem totuşi într-o situaţie complicată. De ce vreţi să anticipăm discuţii care poate nu vor avea loc?”, a spus ministrul Finanţelor în conferinţa comună cu liderii coaliţiei în care a fost anunţat pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, scrie Agerpres.

În contextul situației financiare foarte precare a multor români, oficialul a atras atenția asupra faptului că, la ora actuală, este nevoie de mai multă solidaritate din parte autorităților.

„Această situaţie complicată nu e numai la noi, e în toată Europa. În momentul acesta trebuie să fim doar uniţi şi solidari, dacă ne punem întrebarea ce vom face peste 10 ani, cred că este prematur. Cred că ar fi bine să ne uităm şi să ne ajutăm împreună să trecem cu mai multă înţelegere peste acest moment. Guvernul nu va lăsa pe nimeni în urmă. (…) Când o persoană este bolnavă i se aplică măsuri de prim rang şi măsuri de tip tratament. Aşa se acţionează şi în criză. Acţionezi cu măsuri de primă instanţă şi măsuri pe termen mediu şi lung care reprezintă tratamentul structural asupra economiei tale, pentru că orice criză îţi dezvăluie vulnerabilităţile structurale pe care le-ai avut. Pe unele le-ai recunoscut, pe altele le vezi cu ocazia crizei, dar tocmai asta este acţiunea guvernamentală”, a concluzionat Adrian Câciu.