Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari

de: Cătălina Burghelea
23 09. 2022

Un sector din Capitală nu mai permite circulaţia cu biciclete sau role pe pistele de alergare ori în zone de promenadă. Cetățenii care încalcă regula sunt sancționați cu amenzi mari. Autoritățile locale susțin că aceste mijloace de locomoție sunt un real pericol pentru cetăţeni, motiv pentru care se impune interzicerea expresă a folosirii lor.

Unde este interzisă circulația cu biciclete sau role

Mersul cu biciclete, role, skateboarduri şi scutere va fi interzis pe pistele de alergare din interiorul parcurilor, potrivit unei hotărâri aprobate în şedinţa Consiliului Local Sector 6 din Capitală. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 200 și 1000 de lei.

„Pentru siguranţa utilizatorilor, este interzisă circulaţia bicicletelor, circulaţia cu role, skateboarduri şi scutere pe pistele de alergare din interiorul parcurilor, locurilor de joacă, locurilor de odihnă sau zonelor de promenadă”, este prevăzut în hotărârea Consiliului Local Sector 6.

„Având în vedere faptul că circulaţia cu biciclete, role, skateboarduri şi scutere pe pistele de alergare din interiorul parcurilor, locurilor de joacă, locurilor de odihnă sau zonelor de promenadă constituie un real pericol pentru cetăţeni, se impune interzicerea expresă a folosirii acestor mijloace de locomoţie”, se arată în referatul de aprobare.

Parcul Lacul Morii, o mare atracție în Sectorul 6 al Capitalei

Una dintre cele mai frumoase atracții ale Sectorului 6 este Parcul Lacul Morii. Bucureștenii care locuiesc în această zonă se pot relaxa sau plimba pe digul recent modernizat de Primărie, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6. Lucrările au durat opt luni și au costat 10 milioane de lei, digul fiind inaugurat chiar de Ziua Copilului (1 iunie).

Promenadă monitorizată video

Porțiunea amenajată are o lungime de 2.155 de metri și o suprafață totală de 10.344 metri pătrați. Există 18 pergole de lemn, 66 de bănci și circa 100 de stâlpi de iluminat. Totodată, promenada este dotată cu 20 de sisteme de supraveghere video și cinci sisteme People Counter.

„Locuitorii Sectorului 6 nu prea aveau opțiuni pentru a petrece timp liber de calitate, în aer liber. Se duceau în Herăstrău, în Centrul Vechi. Am amenajat acest loc pentru ca oamenii să rămână în Sectorul 6. Este un proiect care se pare că are succes, sunt mulțumit de calitatea lucrărilor și sunt mulțumit că l-am terminat la timp. Apusul este cel mai frumos din București, oamenii vin din multe părți ale orașului doar să vadă apusul. Poliția locală va patrula pe dig cu mașinuțe electrice, pentru a preveni vandalismul, și tot cu echipamente moderne ADP va face curat și va întreține această porțiune”, transmitea primarul Ciprian Ciucu.

Pista de alergare de pe digul Lacul Morii are o lungime de 2,15 km și este realizată din tartan de cauciuc, un material moale, menit să protejeze articulațiile sportivilor. Potrivit autorităților locale, este cea mai lungă pistă de alergare profesională din România, implementată pe domeniul public.