60 de echipe ANAF fac verificări în Dragonul Roșu. Șeful Agenției: „Evaziunea e la ea acasă acolo”
Joi dimineață, 60 de echipe din cadrul Direcției Generale Antifraudă fac verificări în Dragonul Roșu, situat la periferia Bucureștiului, lângă orașul Voluntari, a transmis șeful ANAF într-un video postat pe internet. „Acolo este un loc în care evaziunea fiscală e la ea acasă”, a spus Lucian Heiuș. Periodic, celebrul complex comercial este vizitat de Fisc, dar după plecarea inspectorilor, neregulile continuă. Este bine știut că volumul mare de mărfuri din acest engros este monitorizat de autorități.
60 de echipe Antifraudă desfășoară acțiuni de control în complexul Dragonul Roșu
Zeci de inspectori Antifraudă se află, joi dimineață, în complexul „Dragonul Roșu” din Capitală, pentru controale și verificări, anunță ANAF. Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală declară război celor care fac evaziune fiscală, explicând că agenții economici corecți nu vor fi niciodată deranjați de echipele sale.
„Astăzi, 26 mai, 60 de echipe de inspectori antifraudă desfășoară acțiuni de control în Dragonul Roșu. Acolo este un loc în care evaziunea fiscală este la ea acasă și, așa cum am spus de la începutul mandatului, lupta ANAF va fi împotriva celor care fac evaziune fiscală, iar acei agenție economici care își declară și își achită obligațiile la termen nu vor fi niciodată deranjați de echipele noastre”, a afirmat șeful Agenției, Lucian Heiuș, într-un clip postat pe Youtube.
Cel mai important punct de vânzare angro din România
În luna februarie, ANPC a verificat complexul Dragonul Roșu din Capitală. Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a găsit nereguli care i-au costat scump pe șefi. Mai exact, patronii au fost amendați cu 76.000 de lei.
Pe lângă amenzile date, inspectorii ANPC au sigilat spații întregi de depozitare și vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice sau papetărie. Acestea nu prezentau etichete sau elemente de identificare în limba română. Mai mult decât atât, produsele purtau elemente și simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaționale bine știute în lumea întreagă. Operatorii economici din Dragonul Roșu comercializau și produse fără a avea autorizație de funcționare.
Zeci de mii de haine contrafăcute
În urma verificărilor efectuate de Protecția Consumatorilor, au fost retrase de pe rafturi obiecte neconforme în valoare de peste 100.000 de lei. De asemenea, comisarii CRPCR București-Ilfov au solicitat verificări suplimentare, după ce au sesizat existența unor produse posibil contrafăcute. În jur de 55.000 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute au fost confiscate de către anchetatori. În total, s-au făcut 36 de percheziții.