Șeful Banca Transilvania face bilanțul: pandemia a fost un hard reset pentru economie. Ce urmează

de: Mădălina Bahrim
11 03. 2021

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, a declarat în cadrul unei conferințe PwC România, că pandemia de coronavirus a reprezentat un hard reset pentru economie. Această resetare a adus toți jucătorii economici aproape pe picior de egalitate, e de părere Tetik.

CEO-ul Băncii Transilvania susține că, deși economia a fost resetată forțat de coronacriza, începutul lui 2021 este unul promițător.

Acum e momentul să o luăm de la zero și să privim către viitor, să ne fructificăm oportunitățile și să ne axăm pe investiții.

„Este important să ne gândim cum vom continua activitatea, investițiile, de acum înainte”, a spus Omer Tetik.

Potrivit CEO-ului Băncii Transilvania, după această resetare economică suntem la un început aproape egal pentru toți. Este important să ne gândim cum vom continua activitatea, investițiile, de acum înainte.

Premisele de redresare sunt bune

CEO-ul susține că 2021 a debutat cu dreptul și că multe industrii au revenit deja pe picior de relansare:

„Ianuarie 2021 a fost o lună record pentru noi. Avem toate premisele să mergem mai departe. Sunt foarte multe oportunități de investiții. Am văzut că a fost un moment bun și unele industrii, provocate de criză, gen Horeca, unii au folosit asta pentru vânzare online, delivery services și așa mai departe, alții au folosit asta pentru training sau renovarea spațiilor. Este și un hard reset”.

În cadrul aceleiași conferințe organizate de Pwc România, au fost invitați mai mulți experți și lideri din diverse industrii, care au discutat despre efectele pandemiei asupra economiei, dar, mai ales, au pus accentul pe măsurile care trebuie adoptate pentru ca economia să se redreseze, iar antreprenorii să profite de oportunități, pentru a duce business-urile la un nou nivel.

Economia, ținută în șah de vaccinare

Mihai Marcu, CEO-ul MedLife, a spus, de exemplu, că este nevoie ca Guvernul să ia măsuri pentru a creşte ritmul vaccinărilor. El crede că impasul care ar putea să apară în campania de vaccinare ar putea fi în iunie-iulie, când vor fi disponibile vaccinuri, dar vor fi persoane care nu vor să se vaccineze.

De succesul campaniei de vaccinare și de rapiditatea cu care ne dobândim imunitatea în societate depinde în mare măsură, după cum cred specialiștii, și șansele economiei de a reveni la normal.

„Vaccinuri sunt. Miza va apărea în iunie-iulie când vor fi vaccinuri şi nu vor fi persoane care vor să se vaccineze. Cred că asta trebuie pregătită cu mare atenţie şi cred că trebuie să facă parte din discursul public în mod constant”, a spus Mihai Marcu.