Schimbarea WhatsApp de care nu știai că ai nevoie: cu ce te ajută noua versiune

de: Alexandru Puiu
08 11. 2021

În pofida scandalurilor din ultimul an, WhatsApp continuă să-și mențină relevanța în piață prin intermediul unor actualizări cât se poate de utile. Funcțiile noi introduse nu sunt neapărat pentru toată lumea, dar dacă le înțelegi utilitatea, s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară.

Se discută deja de câteva săptămâni de o actualizarea majoră adusă WhatsApp pe marginea interacțiunii cu grupuri. Printr-un mecanism intitulat Communities sau Comunități, grupurile s-ar putea să devină mult mai ușor de administrat, mai ales în situația în care includ un număr semnificativ de membri.

Grupurile de WhatsApp, transformate în comunități

Încă de la începutul lunii octombrie, cei de la XDA Developers au obținut informații interesante legate de o viitoare versiune de WhatsApp ce ar putea include Comunități sau Communities. La momentul respectiv, însă, nu aveam nicio idee cum ar putea funcționa această nouă categorie de grupuri. Acum, WABetaInfo a avut ocazia să testeze o versiune beta de WhatsApp care include și funcția menționată mai sus.

Din câte se pare, Comunitățile dau administratorilor de grup mai multă flexibilitate. Printre opțiunile care nu existau până acum se numără posibilitatea de a crea un grup într-un grup. Dacă ești utilizator de Discord, acest mecanism s-ar putea să fie similar cu canalele din cadrul unei comunități.

Administratorii vor putea să adauge utilizatori noi printr-un link de invitație, ca imediat după să poată începe să comunice prin mesaje. Particularitățile mecanismului nu sunt încă foarte clare, dar un lucru este sigur. Vor continua să fie criptate end-to-end.

Ca un detaliu vizual, din câte se pare, comunitățile vor fi diferențiate de grupurile normale prin câteva elemente de interfață. Din experiența WABetaInfo, comunitățile vor fi evidențiate prin icoane pătrățoase cu colțuri rotunjite.

În final, efortul WhatsApp este cât se poate de clar. Vrea să facă o treabă mult mai bună în a concura cu Telegram și Signal, două aplicații de chat care fac o treabă exemplară când vine vorba de grupuri cu mii sau zeci de mii de membri. Ca idee, limita unui grup de Telegram este 200.000, în timp ce în cazul WhatsApp discutăm de doar 256 membri.