Programul Electric Up 2021: a apărut lista cu proiectele aprobate
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, tocmai a anunțat că a fost publicată lista proiectelor acceptate în cadrul primei sesiuni a programului de finanțare ‘’ELECTRIC UP’’, în urma finalizării etapei de evaluare și în limita bugetului aprobat pentru primul ciclu de finanțare, în valoare de 476 mil. lei.
Ministerul Energiei a anunțat, de asemenea, și publicarea listei proiectelor respinse. Conform explicațiilor reprezentanților instituției, decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanților prin platforma informatică dedicată.
Termenul de depunere a contestației este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității.
În urma procedurii de contestații, listă aplicanților admiși, respectiv respinși va fi modificată.
Ministerul Energiei a inițiat demersurile pentru suplimentarea bugetului alocat acestui ciclu pentru a finanța și proiectele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate.
Comunicarea cu toți operatorii economici înscriși în Program se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de contractare și depunere a contestațiilor, conform prevederilor Ghidului de finanțare.
Vezi aici lista proiectelor admise: LISTA-1-ElectricUp-2021-11-08-7
Vezi aici lista proiectelor respinse
Electric Up 2021. Ce trebuie să știi
Ministrul susține că acest program reprezintă o măsură de natură economico-financiară pentru a ameliora repercusiunile negative asupra economiei şi asupra cetăţenilor, venind în sprijinul dezvoltării sectorului energiei din surse regenerabile şi creşterii eficienţei energetice, dezvoltării infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii şi a operatorilor economici din domeniul HoReCa, prin finanţarea proiectelor de investiţii pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, precum şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.
Concret, prin intermediul acestui program, se acordă un ajutor de minimis întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, în vederea instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.