Pentru prima dată, Netflix va produce și jocuri. Ce achiziție ciudată a făcut platforma de filme

de: Iozan Carmen
29 09. 2021

Netflix achiziționează primul său studio de jocuri Night School Studio. Dezvoltatorul de jocuri este cunoscut pentru titluri narative precum Oxenfree.

Night School Studio a anunțat marți această achiziție în care este implicat. ”Netflix oferă producătorilor de filme, televiziune și jocuri o platformă fără precedent de pe care să poată oferi divertisment excelent pentru milioane de oameni.

Explorările noastre în jocul narativ și palmaresul Netflix în a ajuta diferiți povestitori au fost o combinație atât de naturală.” , a spus Sean Krankel, fondatorul Night School Studio. De asemenea, el a mai adăugat ”am simțit că ambele echipe au ajuns la această concluzie instinctiv”.

Cine este Night School Studio?

Night School Studio este un dezvoltatori și editor de jocuri video american, independent, cu sediul în Glendale, California. Acesta a fot fondat în 6 iunie 2014 de Sean Krankel și Adam Hines. După înființarea companiei, echipa a început dezvoltarea jocului Oxenfree, un joc de aventuri grafice cu mister supranatural. Inițial a fost lansat în 2016 pentru pentru Microsoft Windows, OS X și Xbox One. Mai târziu, au apărut și versiunile PlayStation 4, Linux, iOS, Android și Nintendo Switch.

Pentru fanii Oxenfree și a altor titluri de Night School, Krankel a dat asigurări că vor continua să lucreze la Oxenfree II și să „inventeze noi lumi de joc”. ”Echipa Netflix a avut mare grijă să ne protejeze cultura de studio și viziunea creativă”, a scris el.

Vestea achiziției vine la mai puțin de o zi după ce Netflix a lansat trei noi jocuri mobile în Polonia, Italia și Spania și la o lună după ce platforma a lansat două jocuri din seria Stranger Things.

Platforma de streaming nu este străină de acest gen de conținut, ea  s-a aventurat pentru prima oară în povestirea interactivă acum patru ani. Atunci, a lansat spectacole pentru copii în stilul „Alege-ți propria aventură”. Apoi, episodul „Bandersnatch” al Black Mirror a transformat formatul în conținut pentru publicul pentru adulți. De atunci, au fost adăugate alte programe interactive pentru copii, precum „Minecraft: Story Mode” și „Emily’s Wonder Lab”.