Cum scapi de „virușii” de pe Android, dezactivând notificările din Chrome: este mai simplu decât crezi

de: Alexandru Puiu
06 03. 2021

Din ce în ce mai mulți utilizatori de Android sunt ”terorizați” de modul în care telefonul le atrage atenția că este infectat, că situația este gravă și nu există nicio soluție gratuită pentru a rezolva problema. Din fericire, telefonul tău te minte.

În ultimele săptămâni, mai mulți prieteni posesorii de smartphone-uri cu Android m-au sunat speriați că telefonul lor este infectat de viruși. Primesc foarte multe notificări în acest sens, aproape în fiecare minut de utilizare. În mod previzibil, aproape toate îți sunt servite pentru că, la un moment dat, ai acceptat ca acest lucru să se întâmple. De fapt, nu ți-ai dat seama ce accepți.

Indiferent de circumstanțele din spate, importante este că există o soluție pentru a scăpa de notificările nedorite din Chrome, deși eu ți-aș recomanda să le dezactivezi pe toate. Dacă ai stat pe internet 10-15 ani fără notificări de la paginile tale favorite, o poți face și în continuare.

Indiferent dacă ai acceptat să primești acele notificări stresante în urmă cu 10 minute sau două zile, important este că poți scăpa de ele pentru totdeauna. Începi prin accesa meniul de notificări printr-un swipe de sus în jos. Dacă vezi cuvântul Chrome în dreptul mesajelor care îți atrag atenția că telefonul tău este infectat, trebuie curățat și suferă de alte lucruri ”grave”, soluția de mai jos este pentru tine.

Intră în Google Chrome și apasă pe butonul cu cele trei buline din dreapta sus. De acolo, te interesează secțiunea Settings / Setări. Un pic mai jos, vei vedea un meniu intitulat Notifications sau Notificări. Accesează-l.

Dacă vrei să scapi dintr-un foc de toate notificările pe care ți le poate afișa vreodată Chrome, debifează în partea de sus a ecranului Show Notifications – Afișează notificări. Dacă ai mai multă răbdare, debifează doar notificările de la site-urile care te deranjează. Dacă nu ai o bifă, poți ține degetul apăsat pe site-urile problematice și poți opta pentru Blochează sau Dezactivează. Modificările vor intra în vigoare în timp real.