Credit direct prin WhatsApp: ce bancă folosește această metodă și în ce cazuri oferă dobândă zero

de: Ciprian Ioana
31 03. 2021

Creditul direct din WhatsApp e oferta pe care o propune o bancă din România pentru anumite categorii profesionale. Iată despre ce e vorba.

Sunt puține băncile din România care nu s-au digitalizat, mai ales că perioada pandemiei a accelerat acest proces. Mai toate instituțiile bancare vin cu aplicații special gândite pentru o experiență mai bună în relația cu clientul și pentru digitalizarea anumitor servicii.

Unii, însă, se duc mai departe de atât și apelează și la aplicațiile clasice, altele decât cele pe care le dețin.

Libra Bank anunță că doctorii, notarii și executorii judecătorești pot lua credite direct prin intermediul WhatsApp. Unele oferte vin la pachet cu dobândă zero.

Libra Bank, credite prin WhatsApp și cu dobândă zero

Oferta e variată, susțin reprezentanții băncii. Dobânda poate fi de 10%, 8,5%, 5,5% sau chiar 0% pe an. Banca e singura din România care se folosește de o altă aplicație decât cea dezvoltată în interes propriu.

Creditele se acordă în baza discuţiilor/documentelor şi contractelor semnate între client şi reprezentantul băncii pe WhatsApp şi email, cu ajutorul semnăturii electronice. În general, durata obţinerii unui astfel de credit, de la primul contact până la virarea banilor în cont este de doar 8 ore lucrătoare.

Important de precizat, însă, că nu-i pentru toată lumea. De creditul pe WhatsApp beneficiază doar doctorii care au cabinet medical propriu, notarii şi executorii judecătoreşti. Cei interesați au la dispoziție două numere de telefon dedicate. În funcţie de răspunsuri, pot alege să trimită documentele solicitate prin email sau totpe WhatsApp.

După verificare primeşte contractul de credit pe care îl semnează electronic.

Ce tipuri de credite acordă banca

Creditul fără garanţii care este de maximum 200.000 de lei se acordă pe maximum 10 ani şi are costuri totale de 10,5% pe an.

Cel de-al doilea tip de credit, cel pentru achiziţionarea de echipamente, este împărţit în două categorii: cel clasic, în baza facturii proforma, de maximum 250.000 de lei şi cu un cost total al creditului de 8,5% şi cel în care împrumutatul apelează la furnizori de echipamente (în speţă medicale) aflat în relaţia de parteneriat cu Libra Bank.

În cazul în care un client optează pentru achiziţia de echipamente de la unul din partenerii băncii, dobânda plătită este 0%, iar contravaloarea echipamentului trebuie achitată către Libra Bank în maximum 24 de rate, după principiul cardului de credit cu perioadă de graţie.

Al treilea tip de credit este cel ipotecar, pentru achiziţionarea unui spaţiu imobiliar pentru constituirea cabinetului medical, notarial sau de executor, unde costurile totale ale împrumutului sunt de 5,5% şi caracteristicile similare cu cele ale unui credit ipotecar.