Când vei putea merge la birou cu taxiul zburător. VoloConnect este mai aproape de decolare decât crezi

Când vei putea merge la birou cu taxiul zburător. VoloConnect este mai aproape de decolare decât crezi

Cred că abia aștepți să vină vremea aia în care să nu mai stai blocat zeci de minute-n șir în trafic, în drum spre birou. Și dacă crezi că a zbura cu taxiul până la locul de muncă e ceva de domeniul SF-ului îndepărtat, te înșeli.

Când vei zbura cu taxiul

“Back to The Future II” e mai aproape decât ai crede. Se apropie chiar cu pași repezi. Compania Volocopter a prezentat ultimul model de navă electrică. Se numește VoloConnect și poate transporta până la patru pasageri cu o viteză de la 180 până la 250 de kilometri la oră, conform companiei.

VoloConnect este o navă care decolează vertical. Este electrică și prezintă planul companiei Volocopter pentru viitorul transportului aerian de persoane.

Legat de specificațiile tehnice, taxiul zburător are șase rotoare, plus două motoare de propulsie. Astfel, poate transporta până la patru pasageri. Distanța maximă ar fi o sută de kilometri, iar viteza – 250 de kilometri la oră.

Compania spune că are mai multe prototipuri “în aer” și se pregătesc de testare. Astfel, așteaptă să primească certificare, iar până la o versiune comercială nu mai e mult, spune compania.

Toyota vrea robotaxiuri și acum are și un plan de cum să le pună pe străzi

Tot în sfera taxiurilor, dar nu zburătoare, Toyota are planuri mari cu robo-taxiurile.

La doar câteva luni de la achiziționarea unității auto cu conducere automată a Uber (și de la o investiție de 400 de milioane de dolari de la companie), startup-ul de autovehicule autonome Aurora este în parteneriat cu unul dintre cei mai mari producători auto din lume, și anume cu Toyota.

Recent, compania a anunțat un parteneriat cu Toyota și furnizorul japonez de piese auto Denso, cele trei firme urmând să lucreze împreună pentru a dezvolta și testa vehicule cu tehnologia Aurora’s Driver.

În primul rând, vor integra hardware-ul și software-ul într-o flotă de autoturisme Toyota Sienna, înainte de a le implementa într-un serviciu de robotaxiuri la scară largă.