În România, ca la Dubai: taxiul aerian, mai aproape de primele zboruri decât ai crede

În România, ca la Dubai: taxiul aerian, mai aproape de primele zboruri decât ai crede

În ultimii ani, din Dubai și alte țări dezvoltate au apărut tot mai multe informații despre taxiuri aeriene. Acum, se pare că vor ajunge și în România, dar nu la București.

Transportul viitorului ar putea fi implementat pentru cei cu buzunare adânci la Timișoara. Primele aerotaxiuri ar putea fi date în folosință în viitorul apropiat, datorită unui efort financiar semnificativ din partea autorităților județene.

Oficialii din consiliul județean Timiș muncesc acum la modernizarea Aeodromului Cioca. Când aceasta va fi gata de aici vor decola primele aerotaxiuri. Aceasta este ideea președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care spune că demersurile au început și că timișenii vor putea, în viitorul apropiat, zbura în regim de taxi spre marile orașe ale țării.

Oficialul este optimist că prețurile nu vor fi exagerate, iar acest mijloc de transport cu o mână de oameni se va potrivi de minune pentru noua normalitate, în care oamenii ar trebui să evite zonele aglomerate.

La ora actuală se lucrează la modernizarea hangarelor și se fac demersurile pentru omologarea pistei. De aici ar urma să decoleze aerotaxiurile. Se pare că sunt deja purtate discuții cu firme aeriane care vor să implementeze un astfel de transport, să achiziționeze aeronave sau să adapteze unele existente pentru noul sistem de transport.

”Când vom reglementa pista, vom putea pune la dispoziție și aerotaxi. Trebuie să organizăm și hangare, să gareze avionul, să fie supravegheat. Suntem în perioada în care vom rezolva situația și cred că este o activitate de viitor, pentru că poți să închiriezi un astfel de avion, să te deplasezi la Cluj, la Oradea, într-un timp foarte scurt, și să rezolvi problema”, a declarat Călin Dobra, în cadrul emisiunii ”Student în Timișoara”, la Teleuniversitatea TV.

La capitolul detalii tehnice care ne țin în spate, pentru a moderniza întregul aerodrom, care va avea și o suprafață de 25 de hectare dedicată evenimentelor culturale, este nevoie ca Primăria Timișoara să cedeze Consiliului Județean Timiș două clădiri care îi aparțin, dar sunt pe terenul administrației județene. Negocierile stagnează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: