Toyota vrea robotaxiuri și acum are și un plan de cum să le pună pe străzi

Toyota vrea robotaxiuri și acum are și un plan de cum să le pună pe străzi

La doar două luni de la achiziționarea unității auto cu conducere automată a Uber (și de la o investiție de 400 de milioane de dolari de la companie), startup-ul de autovehicule autonome Aurora este în parteneriat cu unul dintre cei mai mari producători auto din lume, și anume cu Toyota.

Recent, compania a anunțat un parteneriat cu Toyota și furnizorul japonez de piese auto Denso, cele trei firme urmând să lucreze împreună pentru a dezvolta și testa vehicule cu tehnologia Aurora’s Driver.

În primul rând, vor integra hardware-ul și software-ul într-o flotă de autoturisme Toyota Sienna, înainte de a le implementa într-un serviciu de robotaxiuri la scară largă.

Toyota intenționează să desfășoare teste pe o flotă de autoturisme Sienna până la sfârșitul anului 2021

„Până la sfârșitul anului 2021, ne așteptăm să proiectăm, să construim și să începem testarea unei flote a acestor autovehicule Siena în apropierea zonelor noastre de dezvoltare”, a spus compania, conform The Verge. „Acest proiect reunește companiile noastre pentru a pune bazele unei producții în serie. Vrem să lansăm și să sprijinim aceste vehicule cu Toyota pe rețelele de transport, inclusiv Uber, în următorii câțiva ani”.

Anunțul acesta este unul important pentru Toyota, în măsura în care compania nu a avut încă multe de demonstrat pentru tot efortul depus în dezvoltarea propriilor tehnologii de vehicule autonome.

La Jocurile Olimpice din Tokyo din 2020, producătorul auto a spus că le va permite oamenilor să circule cu mașini echipate cu tehnologia sa „Chauffeur” de nivel 4, printre alte proiecte de vehicule cu conducere automată. Aceste demonstrații au trebuit să aștepte din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, încă nu am văzut Toyota integrând „Guardian”, sistemul de asistență pentru șofer pe care l-a anunțat alături de Chauffeur în 2019, într-un vehicul de producție. Pe atunci, Toyota a spus că acest lucru va fi disponibil în curând pentru orice producător de automobile care ar dori să profite de acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: