Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori

de: Ozana Mazilu
19 04. 2021

Un nou tip de virus se răspândește rapid pe WhatsApp și trebuie să fii atent. Un link care pretinde că schimbă culoarea verde originală a logo-ului WhatsApp în culoarea roz este distribuit pe grupurile de WhatsApp. Iată de ce nu trebuie să dai click pe el.

Dacă ai primit un asemenea mesaj pe platforma de socializare cu acest link rău intenționat, nu da click pe el. Este cea mai recentă înșelătorie de pe aplicație.

Mesajul de pe WhatsApp larg răspândit, care vine cu un link atașat, susține că culoarea aplicației se va schimba în roz, dând click pe link. Acest link nu este nimic altceva decât un virus.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că niciun link, nicio aplicație sau nicio setare nu poate schimba sigla originală sau culoarea oricărei aplicații. Dacă există o modificare a logo-ului, ar trebui să existe un anunț oficial al companiei pentru acest lucru. În caz contrar, este un nou mod de a păcăli utilizatorii și de a le fura accesul la conturile lor.

Dacă accesezi linkul, e posibil să-ți pierzi contul WhatsApp

Potrivit experților cibernetici, aceștia avertizează utilizatorii aplicației de socializare să nu cadă în capcană. Mesajul care circulă pe platforma de mesagerie pretinde, de asemenea, să aducă câteva caracteristici noi, ceea ce nu este adevărat.

Experții în securitate cibernetică sugerează că, dacă dai click pe acest link, hackerii îți vor pirata telefonul și le va oferi acces la contul tău WhatsApp. De asemenea, dacă accesezi linkul WhatsApp Pink, există șanse mari să-ți pierzi accesul la cont.

Expertul în securitate cibernetică Rajshekhar Rajaharia a postat pe platformele de socializare, „Ferește-te de WhatsApp Pink! Este un virus care te face să-ți pierzi accesul complet la contul tău”.

De asemenea, directorul firmei de informații cibernetice Voyager Infosec, Jiten Jain, a sugerat că utilizatorii ar trebui să instaleze doar aplicațiile disponibile în magazinul oficial de aplicații Google sau Apple.

„Astfel de aplicații rău intenționate pot fi folosite pentru a-ți compromite telefonul și a-ți fura date cu caracter personal, cum ar fi fotografii, SMS-uri, contacte etc. Pot fi folosite, de asemenea, pentru a fura parole bancare. Actualul caz Pink WhatsApp sau WhatsApp Gold este, de asemenea, un caz de malware care se comportă ca aplicații false cu funcții WhatsApp”, a spus Jain.

Reprezentanții companiei deținute de Facebook sfătuiesc, de asemenea, utilizatorii să raporteze aceste probleme, dacă primesc așa ceva pe telefon. De asemenea, ar trebui blocat contactul care îți trimite un asemenea link.