Actualizarea Google Lens: cum vei putea analiza fotografiile din galeria ta

de: Cojocaru Cristian
14 07. 2021

Aplicația Google Lens urmează a primi o actualizare, în care atât design-ul cât și scopul principal al aplicației vor fi revizuite. Noul design pune accentul pe abilitatea de a analiza fotografiile și capturile de ecran deja salvate, decât de a analiza într-o previzualizare live.

Aceasta este o caracteristică nouă, care este disponibilă și pentru obiectivul încorporat în aplicațiile implicite ale camerei, dar ești încurajat să utilizezi opțiunea de a previzualiza în modul live. Oricum, atingând butonul rotund de previzualizare a galeriei se deschid fotografiile salvate recent.

Este interesant de observat că analiza capturilor de ecran a fost disponibilă în aplicația Google Photos de ceva vreme, dar lăsarea utilizatorilor să facă toate acestea într-un singur loc, prin urmare, aplicația Google Lens, este mult mai convenabilă. Aceasta este o modificare a serverului momentan, deci poate dura ceva timp până când vei obține aplicația Google Lens reproiectată.

Cum te poate ajuta aplicația Google Lens

Google Lens este o tehnologie alimentată de AI, care folosește camera smartphone-ului și învățarea profundă, pentru a detecta nu numai un obiect în fața obiectivului camerei, ci îl înțelege și oferă acțiuni precum scanare, traducere, cumpărături și multe altele.

Lens a fost unul dintre cele mai mari anunțuri Google din 2017 și o caracteristică exclusivă Google Pixel la lansarea acelui telefon. De atunci, Google Lens a ajuns la majoritatea dispozitivelor Android, iar dacă nu o ai deja, atunci aplicația este disponibilă pentru descărcare pe Google Play.

Soft-ul îți permite să îndrepți telefonul spre un obiect, cum ar fi o floare, apoi să întrebi Asistentul Google, ce obiect este cel care apare în imagine. Nu numai că răspunsul îți va fi dat pe loc, dar vei primi și sugestii pe baza obiectului, cum ar fi florăriile din apropriere.

Alte exemple de ceea ce poate face aplicația includ posibilitatea de a face o fotografie a autocolantului SSID de pe partea din spate a unui router Wi-Fi, după care telefonul tău se va conecta automat la rețeaua Wi-Fi fără a fi nevoie să faci altceva.