Teleșcoală la TVR: astăzi, cursurile pentru elevii care se pregătesc de Bac și Evaluarea Națională

de: Alexandru Puiu
16 03. 2020

În contextul în care cursurile au fost întrerupte în școlile din România, TVR a decis să ajute elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Începând de astăzi, elevii din clasele a opta și a doisprezecea au ocazia să se pregătesc pentru examenele din vară cu ajutorul TV-ul. Programul este intitulat Teleșcoală și debutează pe TVR 2. În prima fază, va fi difuzat în săptămâna 16 – 22 martie, dar este foarte probabil să continue. Este important de reținut că, deși cursurile sunt transmise la TV, vor ajunge și online, pe site-ul www.tvr.ro.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 9,00 – Limba şi literatura română, de la 9,30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15,00 – Limba şi literatura română şi de la 15,30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecţii săptămânale de Română şi Matematică şi câte o lecţie pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie.

Acest efort televizat a fost realizat de către Televiziunea Română în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării. Oficialii din minister au furnizat tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține lecțiile de la TV. În mod evident, predarea se va realiza în concordanță cu manualele aprobate de MEC. Rămâne doar să sperăm că elevii vor face un efort să profite de aceste cursuri televizate, chiar dacă se află în confortul căminului.

În contextul suspendării cursurilor, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse educaţionale deschise, potrivite acestei perioade din anul şcolar. Inspectoratele Şcolare Judeţene şi Casele Corpului Didactic, susţinute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi” – CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spaţiu virtual de stocare) resurse educaţionale deschise, care pot fi accesate de către toţi elevii şi profesorii din România, după cum a scris ministrul pe Facebook, conform Agepres.