Pentru unii criză, pentru alții belșug: cum a intrat șeful Zoom pe lista bogaților planetei în pandemie

de: Ciprian Ioana
08 09. 2020

Pandemia de coronavirus e asociată cu crize și perioade recesiune, numai că nu e la fel peste tot. Unii au capitalizat puternic în pandemie, iar șeful Zoom e unul dintre ei.

Înainte de pandemie, puțină lume știa de aplicația Zoom, cea care permite organizarea de conferințe audio-video de la distanță. Dar odată ce virusul a forțat autoritățile să ia măsuri și chiar să limiteze drastic deplasările, aplicația a devenit extrem de cunoscută la nivel mondial.

Compania e condusă de Eric Yuan, cel care ocupă funcția de director general. El a reușit, după aceste luni, să intre în lista Forbes a celor mai bogați oameni ai planetei. E spre coada clasamentului, e adevărat, dar e acolo.

Șeful Zoom, pe lista bogaților

Eric Yuan, directorul general al Zoom Video Communications, este unul dintre cei 18 nou intraţi în lista Forbes, cu o avere netă de 11 miliarde de dolari. Acest lucru s-a datorat lunilor de pandemie, care i-au obligat pe mulți să stea în casă și să țină legătura cu cei dragi sau cu colegii de muncă de la distanță.

Pe de altă parte, primul loc în clasamentul Forbes 2020 e ocupat tot de Jeff Bezos, șeful Amazon. El ocupă această poziție pentru al treilea an consecutiv, în timp ce preşedintele Donald Trump ocupă o poziţie mai scăzută. Trump a căzut pe locul 352, de la 275 anul trecut, deoarece averea sa netă a scăzut la 2,5 miliarde de dolari, de la 3,1 miliarde de dolari.

Asta pentru că business-urile sale au avut de suferit în pandemie: criza a afectat activitatea clădirilor sale de birouri, hoteluri şi resorturi.

Valoarea totală a bogăţiei celor 400 de americani din topul Forbes a atins nivelul record de 3.200 miliarde de dolari, chiar dacă pandemia a afectat semnificativ economia şi peste 1,8 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă.

Lista anuală poate ajuta la urmărirea celor mai bogaţi oameni din ţară care deţin cea mai mare putere, a declarat Kerry Dolan, editor în cadrul Forbes.

„Ca societate, noi toţi ar trebui să ştim cine e în spatele celor mai mari companii şi ce fac ei cu banii lor”, a apreciat acesta.