FOTO Cum ar arăta oamenii dacă ar avea oase la fel ca animalele?

de: Paula Artin
02 09. 2020

Artistul japonez Satoshi Kawasaki este foarte priceput la crearea unor desene incredibil de detaliate și uneori chiar bizare.

Kawasaki a creat o serie celebră de desene care prezintă cum ar putea arăta oamenii dacă ar avea structura osoasă și statura anumitor animale.

Artistul japonez Kawasaki este cunoscut pentru desenele sale detaliate ale animalelor dispărute, a celor moderne sau futuriste. Kawasaki a afirmat că a devenit un artist „adevărat” după ce și-a început propria pagină de blog. „Îmi place să desenez, așa că am vrut întotdeauna să devin artist”, a declarat acesta.

Kawasaki a menționat că citește cărți și se folosește de internet pentru a veni cu diverse idei pentru ilustrațiile sale. Fiecare ilustrație necesită o anumită perioadă de timp pentru a fi desenată, însă efortul este minim, chiar și pentru cele mai solicitante proiecte, întrucât spune acesta „Nu am de ales decât să continui să desenez”.

Colecția creată de Satoshi Kawasaki este disponibilă sub forma unei cărți de ilustrații. Unele dintre cele mai interesante imagini din seria sa celebră, apar aici.

Scheletul țestoaselor este destul de unic, iar coaja este formată în mare parte dintr-un „torace”, format din coaste cu omoplați și bazin. “Dacă te uiți la scheletul de țestoasă, cum îți imaginezi că ți-ar sta și ție? Am desenat o mică imagine”.

Degetul mijlociu pare să fie semn al evoluției în cazul cabalinelor. Calul și-a „pierdut” toate degetele, cu excepția celui din mijloc.

Păsările flamingo stau adesea într-un picior și chiar dorm în picioare. Pe lângă forma ciudată a corpului, scheletul de flamingo și postura sa adăugate unei imagini a unui om, aduc ilustrației un aer mai mult decât bizar.


Pinguinii nu au arătat vreodată mai înfiorător.

Iepurașii cu siguranță că arată mai bine cu blana lor pufoasă.

Elefanții sunt atât de mari, dar stau pe vârfuri, iar cămilele stau mai mult ca balerinele, deși beneficiază de sprijin de la o pernă cărnoasă sub talpă.

“Există diverse medii pe Pământ, cum ar fi pajiști, păduri, munți, mare, cer și subteran. Animalele s-au adaptat și au evoluat la diversele lor medii, dar părțile corpului care prezintă cea mai mare schimbare în adaptare sunt „picioarele din față” (brațele). Așa că am încercat să desenez ce se întâmplă dacă brațul uman este reprodus cu diferite membre anterioare ale animalelor”.

Monștrii pe jumătate umani, pe jumătate păsări numiți „harpii”, au apărut în mitologia greacă, dar am încercat să desenez această harpie cu baza scheletului unei păsări.


Când crustaceele sunt încălzite, cochiliile se deschid. Coaja este închisă de un mușchi închis, care atunci când este încălzit, se desprinde și scoica pare să de deschidă.

Delfinii din apă ascultă sunetul prin conducție osoasă, la fel și Beethoven.

 

Cu toate că hibrizii animal-umani par să aparțină domeniului fanteziei, oamenii de știință se gândesc deja la modalități de dezvoltare a unor astfel de hibrizi pentru a crește organe valoroase pentru transplanturi.

Potrivit Medical Xpress, Japonia „a anulat recent interdicția de a crea hibrizi om-animal și a aprobat o cerere a cercetătorilor de la Universitatea din Tokyo de a crea un hibrid om-șoarece”.

Cercetătorii își propun să crească un pancreas uman în interiorul unui șoarece, ceea ce nu este chiar același lucru cu îmbinarea șoarecilor cu oamenii; dar știința este din ce în ce mai aproape de a face aceste „himere” reale. Cu toate acestea, acest tip de cercetare impune necesitatea unor întrebări etice foarte serioase.