Dacia electrică ar putea veni cu o veste neplăcută din partea Renault

de: Răzvan Băltărețu
25 02. 2020

Primul automobil electric de la Dacia e așteptat încă de la finalul lui 2017. În ultimii doi ani și jumătate n-a fost niciun anunț semnificativ. Acum urmează cel oficial: în martie la salonul auto din Geneva. Totuși, ar putea fi o veste foarte proastă de la Renault.

În urmă cu peste o săptămână, Renault a anunţat că va lansa în 2021 primul model electric de la Dacia. Pentru început, constructorul se concentrează pe gama Renault. Chiar anul acesta, va fi lansat modelul Twingo Electric, dar în 2021 va urma Dacia „Urban City”.

Acum, despre Twingo apar mai multe informații. Deși mașina va fi dezvăluită la Geneva, știm deja că este un model de oraș care, în generația actuală, are platformă comună cu Smart Forfour. Renault a decis să nu comercializeze această generație de Twingo și în România, iar versiunea electrică nu va face excepție.

Twingo ZE folosește un motor electric cu 82 CP, același de pe Smart EQ Fortwo, baterie de 22 kWh și o autonomie mixtă de circa 180 kilometri, notează Autobild. Poți scoate mai mult, în funcție de cum mergi. Twingo ZE poate accelera de la 0 la 100 km/h în 12,6 secunde, și până la o viteză maximă de 135 km/h. Și Twingo ar putea fi prima Dacia electrică. Mașină de oraș, cât de cât ieftină, cu autonomie onorabilă pentru mediul urban.

Dacia electrică nu ar fi produsă în România

Deși nu avem niciun anunț oficial de la Renault, nu este exclus ca modelul Dacia Urban City să fie produs în Maroc și nu în România. Deocamdată, niciuna dintre cele două fabrici Renault nu este pregătită pentru o mașină electrică, dar cea din Maroc are un avantaj.

Uzina din Tanger este mai aproape de a îndeplini criteriile. Este o unitate mai nouă, mai modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Presa din Maroc scrie că este foarte probabil că fabricarea Daciei 100% electrică să-i fie încredințată, notează Profit.ro. În uzina Renault – Dacia din Tanger sunt fabricate modele ca Sandero, Dokker, Lodgy și Logan MCV. Acestea sunt exportate către Europa sau piețele din regiune.