Cum ai putea face primul milion: 5 sfaturi chiar de la cei care au reușit

de: Ciprian Ioana
17 02. 2020

Internetul e plin de sfaturi despre cum să te îmbogățești. „Dacă ar fi așa simplu…” – ai putea zice. Și ai avea dreptate. Dar n-ar strica să afli cum au făcut alții primul milion.

Mulți oameni din lumea asta visează să fie bogați. E principalul scop pentru unii și trag din greu pentru asta. Unii reușesc, alții nu. Evident că nu există o rețetă comună. Pentru că, dacă ar exista, am trăi într-o lume plină de oameni bogați, în care nimeni n-ar mai munci și banii ar pica din cer.

Numai că nu e posibil. Nu funcționează așa lucrurile. Există, însă, niște puncte comune despre care vorbesc toți cei care s-au îmbogățit. Iată câteva sfaturi de la oameni care au reușit să facă primul milion de unii singuri, fără ajutor și fără moșteniri de la părinți, bunici sau mătuși.

Poate te vor ajuta sau nu. Dar nu strică să citești despre ele.

5 sfaturi de la oameni care au făcut primul milion de unii singuri

1. Creează ceva să fie al tău

Cu alte cuvinte, creează un asset. Poate fi o idee, un spațiu, un prototip, orice. De multe ori, drumul spre milionul de dolari, spre exemplu, pleacă de la un activ care să fie protejat de drepturi de proprietate intelectuală.

Dacă-ți vine vreo idee pe care tu o consideri extrem de profitabilă, caută să o valorifici, indiferent cât timp îți ia sau câte resurse aloci. Nimeni n-a câștigat dacă n-a riscat.

2. Nu contează ce faci, important e s-0 faci bine

Trăim în era tehnologiei, ceea ce înseamnă că-ți poți vinde ideea, serviciile sau produsele oriunde pe glob. Mai mult, ai la dispoziție toate tool-urile posibile de marketing pentru a-ți promova produsele. Contează ca tu să oferi ceva bun, de care piața nu are parte în acest moment.

Un lucru făcut bine valorează mai mult decât alte zece lucruri făcute prost și pe care le găsești și-n altă parte.

3. Concentrează-te pe clienți

Găsești pe internet o grămadă de cursuri și de cărți care te învață cum să-ți impresionezi audiența/clienții. Trebuie să cunoști foarte bine oamenii pe care-i targetezi, să le intuiești nevoile și să-i respecți, în egală măsură. A fi un afacerist prosper nu înseamnă să iei dintr-o parte mai ieftin și să dai în partea cealaltă mai scump.

Dacă ai tăi clienți se vor simți respectați, atunci ei vor deveni fideli. Caută să pui pe primul loc mulțumirea lor și mai apoi marjele tale de profit. Dacă le poți face pe amândouă, cu atât mai bine.

4. Țintește întotdeauna mai sus

O afacere este, la fel ca viața, cu suișuri și coborâșuri. Nu contează că o dai în bară, atât timp cât cauți să țintești mai sus de fiecare dată. Caută să fii mai bun decât tine însuți în fiecare zi. Dacă cineva e mai sus decât tine, urmărește să ajungi și tu acolo, nu să cauți, prin diverse tertipuri, să-l aduci pe celălalt la nivelul tău.

5. Acceptă orice critică

Pe parcursul drumului, vei întâlni mulți oameni care-și vor da cu părerea. Ascultă-i pe toți, dar ia propriile decizii. Nu respinge criticile din start, pentru că multe dintre ele se pot dovedi constructive. Îi vei simți, la un moment dat, pe oamenii care-ți vor binele și pe cei care vor să te tragă în jos. Vei învăța să-i recunoști și vei cunoaște pe cine trebuie să iei în seamă și pe cine nu.

Important e să nu fii refractar. Ascultă pe toată lumea și lucrurile se vor tria de la sine.

Sfaturile de mai sus vin din partea lui Ben Simkin, un om de afaceri australian care a fondat BusinessNET, un business de marketing online cu o cifră de afaceri de două miliarde de dolari, care a vorbit despre afacerile lui cu CNBC.