Cum activezi opțiunea de apel în așteptare pe Android, dar redirecționare apel

de: Alexandru Puiu
12 04. 2020

În cazul în care ești posesor de Android, printre funcțiile pe care ar trebui să le cunoști se numără cele de apel în așteptare și redirecționare apel. Modul în care profiți de ele este relativ simplu, dar nu foarte intuitiv.

Indiferent dacă ai un iPhone sau Android, având în vedere cât vorbești la telefon, ar fi bine să-ți activezi call waiting sau apel în așteptare. Cu ajutorul acestei opțiuni, atunci când vorbești la telefon și te sună cineva, auzi un piuit discret în ureche prin care ești notificat de acest fapt. În acel moment, poți închide telefonul interlocutorului și poți prelua al doilea apel. Alternativa este să nu știi când te sună cineva în momentele în care ești angajat într-un apel, la fel ca în cazul telefoanelor cu fir.

Trecând însă peste detaliile de fond, voi insista pe două opțiuni legate de interacțiunea cu apeluri pe care ar fi bine să le ai în vedere ca posesor de Android. Este vorba de apel în așteptarea sau call waiting și redirecționare apel sau call forwarding. Aceasta din urmă facilitează redirecționarea apelurilor către un alte număr de telefon, în cazul în care nu vei mai avea acces la numărul propriu pentru o anumită perioadă de timp. Este important de reținut că mesajele nu se redirecționează, doar apelurile vocale. 

Pentru a apel în așteptare pe Android, trebuie să deschizi pe telefonul meniul de apelare. În colțul din dreapta sus al acele ferestre, ai trei puncte. Fă un tap pe ele și deschide Setări apel. Pe noua pagină, optează pentru Setări apeluri. După cum se poate vedea în fereastra de mai sus ai treabă cu secțiunea Apel vocal. Fă un tap și bifează Apel în Așteptare la fel ca în imaginea de mai sus. Pentru redirecționarea apelurilor, alege opțiunea de mai sus (Redirecționarea apelurilor) și tastează numărul către care dorești să le redirecționezi. În prealabil, activează Redirecționați întotdeauna. Tot de aici dezactivezi ambii parametrii de funcționare.