Samsung Galaxy S10: preț, specificații și restul detaliilor despre telefoane

Samsung Galaxy S10: preț, specificații și restul detaliilor despre telefoane

Samsung Galaxy S10 este aici. Dar nu a venit singur, ci însoțit de câțiva frați (S10e, S10+, S10 5G și chiar de Galaxy Fold), dar și de accesorii. Vezi în acest articol toate detaliile despre noile telefoane de la Samsung.

Ca în fiecare an, remarcabil ca hardware e modelul Plus. În acest caz, Samsung Galaxy S10 Plus are și un hardware impresionant.

Sud-coreeni au pregătit și un model de Samsung Galaxy S10 pentru viitor și are conectivitate 5G. Acesta este cel mai mare telefon din portofoliu și conține cea mai mare baterie pe care a pus-o Samsung într-un telefon.

Nu toți avem 1000 de euro de dat pe un telefon și de aceea există S10e. Samsung Galaxy S10e e o versiune lite pentru Samsung Galaxy S10. Dar lite, în 2019, nu mai înseamnă, neapărat un telefon mai prost decât versiunea premium.

Samsung Galaxy S10 a fost cel mai așteptat telefon al companiei. Și, în sfârșit, a fost prezentat oficial.

Samsung Galaxy S10 e cel mai așteptat telefon al primăverii. S-a vehiculat că vor fi trei versiuni, că una dintre ele va avea până la 12 GB memorie RAM, dar și că un Samsung Galaxy S10 Plus va avea spate din ceramică. Toate aceste lucruri s-au dovedit a fi adevărate.

Telefonul a fost prezentat azi, 20 februarie, și în magazine va ajunge pe 8 martie. Prețurile, dat fiind ca sunt trei versiuni, vor fi între câteva sute de euro și aproape 1.500 de euro și chiar 1.980 de dolari pentru modelul pliabil Samsung Galaxy Fold. În România, asta înseamnă că cel mai ieftin Samsung Galaxy S10 începe de la 3.500 de lei, pe când cel mai scump trece de 7.000 de lei.

Samsung Galaxy S10 – Evenimentul de lansare a început

Evenimentul de lansare al Samsung Galaxy S10 a început acum câteva momente și aici poți vedea cele mai noi detalii despre telefoanele Samsung. Este de așteptat să vedem cel puțin patru modele pentru Samsung Galaxy S10: 10e, 10, 10+ și un Samsung Galaxy S10 5G. De asemenea, în cărți este și telefon pliabil.

Samsung Galaxy S10: lansarea începe cu telefonul pliabil, Galaxy Fold

„Acum zece ani am introdus primul telefon Galaxy S. Acum vom aduce noua generație de telefoane”, scrie pe ecran. Samsung a decis să înceapă acest eveniment de lansare prin prezentarea telefonului pliabil Samsung Galaxy Fold. Acesta are margini de metal și pare foarte finisat.

Justin Denison, product marketing la Samsung, intră pe scenă.

Telefonul Samsung Galaxy Fold are un ecran cu o diagonală de 4,6 inci display (12:9), atunci când este pliat, iar cand e deschis ecranul ajunge la 7,3 inci și practic telefonul devine o tabletă.

Samsung Galaxy Fold are un procesor de 7 nanomilimetri și 12 GB memorie RAM., 512 GB spațiu de stocare și suport pentru Universal Flash Storage 3.0, adică viteze de citire mai mari. Bateria este de 4.380 mAh.

Telefonul are șase camere: trei pe spate, două pe lateral și una în față. Aplicațiile pot fi folosite în modul compact, iar atunci când telefonul este deschis poți folosi până la trei aplicații în același timp. Ăsta da multitasking.

Pe spate avem un senzor foto de 16 MP ultrawide alături de un senzor de 12 MP standard și de unul telefoto, iar camera frontală are 10 MP.

Prețul telefonul este de 1980 de dolari și va fi disponibil începând cu 26 aprilie. Interesant este că atunci când a fost anunțat prețul telefonului cei din sală nu au știut cum să reacționeze. Nu s-au auzit ropote de aplauze ca de obicei, ci un murmur timp de 10-20 de secunde.

Acesta va avea atât conexiune LTE cât și 5G. Cert este că telefonul arată foarte bine și nu mai pare să fie un prototip, ci chiar un telefon ce poate fi folosit în lumea reală.

DJ Kohn intră pe scenă și spune că Samsung a vândut peste 2 miliarde de telefoane Samsung Galaxy până în prezent. Tot el mai spune că Samsung a adus pentru prima dată Stylusul pe un telefon, primul display Inifnity, și rezistența la apă pentru telefoane.

Galaxy S10: cel mai așteptat telefon, lansat oficial

Suzanne De Silva, director of product marketing la Samsung, intră pe scenă să vorbească despre noul telefon Samsung Galaxy S10.

Ea spune că telefonul un ecran Infinity-O Dynamic AMOLED, adică un ecran mai luminos și care ar trebui să fie compatibil cu HDR+.

Samsung Galaxy S10 este primul telefon care vine echipat cu un senzor de amprentă ultra sonic încorporat în display. Acesta ar trebui să fie mult mai sigur decât cel optic regăsit pe alte telefoane. Senzorul de amprentă va funcționa și dacă ai degetele umede.

Samsung Galaxy S10 are trei camere foto pe spate, iar una dintre ele este ultrawide. Mai avem una standard, și una telefoto.

Acum și Samsung are un NPU în telefon pentru a ajuta la procesare imaginilor realizate de camerele foto de pe Samsung Galaxy S10.

Telefonul poate recunoaște până la 30 de scene și-ți poate sugera cum să compui o fotografie sau dacă fotografia pe care o faci este dreaptă sau nu. De asemenea, camera poate filma video HDR10+.

Pe partea foto mai multe telefoane se descurcă bine, dar pe video încă nu există un smartphone care să fie foarte bun. Poate Samsung Galaxy S10 va deveni un etalon la acest capitol.

Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+ va fi compatibil cu noul protocol WiFi 6, ceea ce înseamnă viteză mai mare în locuri aglomerate precum aeroporturile. Samsung Galaxy S10 va fi livrat începând cu 8 martie.

S10 Plus are o baterie de 4.100 mAh, iar S10 vine cu o baterie de 3.400 mAh. De asemenea, telefoanele se pot încărca wireless, dar și pot încărca la rândul lor alte accesori prin PowerShare, încărcare fără fir inversă, de pe spatele telefonului. Unul dintre produsele care pot fi încărcate astfel sunt căștile wireless Galaxy Buds.

Căștile au o baterie care susține cinci ore de convorbire sau șase ore de ascultare de muzică. Galaxy Buds nu au noise cancelling dar au două microfoane ceea ce va face ca conversațiile să fie destul de clare.

Tot în cadrul evenimentul de lansare al Samsung Galaxy S10 au fost anunțate ceasul inteligent Samsung Galaxy Active Watch și brățara de fitness Galaxy Fit. Ceasul are o rezistență la apă de 5 ATM, iar brățara cântărește doar 23 de grame.

Brățara de fitness are o autonomie de o săptămână. Ambele produse pot face auto-tracking pentru șase tipuri de exerciții.

Samsung Galaxy S10, lansat oficial: preț, specificații și noutăți

Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus – acestea sunt modelele pe care trebuie să le știi pentru anul acesta. Toate au hardware bun, toate au cel mai performant ecran al companiei și vor fi disponibile din 8 martie în România. Avantajul e că dacă le precomanzi, primești Galaxy Buds (căștile wireless ale companiei) fără niciun cost suplimentar.

Vezi aici cât costă telefoanele Samsung Galaxy S10 în România. Prețurile încep de la 3500 de lei.

Samsung se pregătește pentru viitor cu Galaxy S10 5G

Samsung Galaxy S10 5G arată la fel ca modelul S10+ însă are o diagonală de 6,7 inci și o baterie de 4500 mAh și se poate încărca la 25 wați. Acesta este telefonul Samsung cu cel mai mare ecran (dacă nu luăm în considerare Galaxy Fold) și cu cea mai mare baterie.

DJ Kohn reintră în scenă pentru a vorbi de 5G și de beneficiile pe care acestă tehnologie le va aduce. A venit pe scenă și un reprezentant al Verizon să vorbească despre telefoane 5G.

Evenimentul de lansare al Samsung Galaxy S10 s-a încheiat și sud-coreeni vin cu o ofertă de telefoane pentru toate gusturile. Avem un model mai accesibil numit Samsung Galaxy S10e, apoi modelul standard S10 și modelul cu diagonală mai mare S10+.

Nu în ultimul rând, vom vedea și un telefon 5G de la Samsung și un smartphone pliabil numit Galaxy Fold care va costa o avere. Mai multe detalii despre fiecare telefon în parte găsiți pe Playtech.

Citește și: