20 feb. 2019 | 21:35

Samsung Galaxy S10e: cel mai ieftin model are specificații excelente

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S10e: cel mai ieftin model are specificații excelente
De la stânga la dreapta: Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 și Galaxy S10e. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 a fost anunțat oficial. Sunt trei versiuni, așa cum majoritatea zvonurilor indicau, iar cea mai accesibilă se numește Samsung Galaxy S10e. Cea mai scumpă va fi Samsung Galaxy S10 Plus.

TOTUL DESPRE: Samsung Galaxy S10 – Când Samsung a ascuns un computer într-un telefon

Samsung Galaxy S10e e o versiune lite pentru Samsung Galaxy S10. Dar lite, în 2019, nu mai înseamnă, neapărat un telefon mai prost decât versiunea premium. Așa e cazul și cu acest model. Samsung Galaxy S10e are însă un mare avantaj: dimensiuni mai reduse. Astfel, dacă vrei să privești lucruri așa, e o alternativă la iPhone Xr.

Samsung Galaxy S10 are, în primul rând, un ecran de 5,8 inci Full HD+ cu raport de aspect 19:9 (da, e perforat – Infinity-O, cum numește Samsung acest ecran). Ce are special e calitatea ecranului. E un Dynamic AMOLED mai luminos, compatibil HDR10+ și cu culori ceva mai bune decât vechiul Super AMOLED.

Samsung Galaxy S10e ecran

Samsung Galaxy S10e are și două camere foto pe spate. Astfel, e un senzor de 16 megapixeli f/2.2 pentru imagini ultra wide. Al doilea senzor e unul clasic pentru Samsung: 12 MP cu diafragmă variabilă f/1.5 și f/2.4, stabilizare optică și sistemul dual pixel pentru autofocalizare mai rapidă. Are și o cameră de selfie de 10 MP cu f/1.9.

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e mai are 6 GB memorie RAM cu 128 GB spațiu de stocare sau 8 GB RAM cu 256 GB. Da, suportă card microSD până la 512 GB. Beneficiază de încărcare wireless, dar și de PowerShare, opțiunea Samsung prin care poți încărca wireless și alte dispozitive. Are și un procesor pe 8 nanometri, Exynos 9. Bateria este de 3.100 mAh.

Sistemul de operare este Android Pie cu interfața One UI disponibilă deja pe Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Toată linia Samsung Galaxy S10 are sistemul acesta de operare.

Samsung Galaxy S10e scanner amprenta

Scannerul de amprentă de pe Samsung Galaxy S10e e integrat în butonul Power

Autentificarea biometrică se face printr-un scanner de amprentă poziționat în butonul Power. Da, nu beneficiază de scanner ultrasonic în ecran, cum au celelalte modele din serie. Totuși, Samsung Galaxy S10e e un Galaxy S9 Plus sau chiar Galaxy Note 9 în cel mai mic format. Practic, o să fie un hit de vânzări datorită dimensiunilor și dotărilor. A, sigur, și datorită prețului (estimat pentru România la sub 4.000 de lei).

P.S.: va fi și cel mai colorat Galaxy S10.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele