Samsung Galaxy S10 5G: „monstrul” pregătit pentru internetul viitorului

Samsung Galaxy S10 5G: „monstrul” pregătit pentru internetul viitorului

Samsung a promis un telefon 5G în 2019 și, în sfârșit, l-a livrat. Ecranul e imens, hardware-ul e impresionant și în interior are un modem pentru 5G. Acesta e Samsung Galaxy S10 5G.

Samsung Galaxy S10 5G e un telefon al cărui potențial îl vei vedea cel mai bine în 2020. Atunci, în România, vom avea rețele capabile să livreze conectivitate de tipul acesta. Dar Samsung face pasul înainte și prezintă telefonul pregătit pentru următoarea dezvoltare a internetului mobil.

Până atunci, compania a prezentat Samsung Galaxy S10 5G într-o versiune încă în „dezvoltare”. Încă lucrează la software și la optimizare pentru 5G. Am aflat însă specificațiile și, ei bine, sunt cum te-ai aștepta de la un așa telefon.

Samsung Galaxy S10 5G are un ecran de 6,7 inci QuadHD+ cu raport de aspect 19:9 (da, e perforat – Infinity-O, cum numește Samsung acest ecran). Totodată, Samsung are și o denumire nouă pentru ecran: Dynamic AMOLED – mai luminos, compatibil HDR10+ și cu culori ceva mai bune decât vechiul Super AMOLED.

Samsung Galaxy S10 5G (6)

Samsung Galaxy S10 5G are și trei camere foto pe spate. E un senzor de 16 megapixeli f/2.2 pentru imagini ultra wide. Apoi, e un senzor clasic: 12 MP cu diafragmă variabilă f/1.5 și f/2.4, stabilizare optică și sistemul dual pixel pentru autofocalizare mai rapidă. Cel de-al treilea e unul de 12 MP f/2.4, cu stabilizare optică, care va fi folosit pentru zoom. După cum vezi în poze, mai există un senzor. E vorba de unul 3D cu rezoluție mică (hQVGA) care va fi folosit pentru măsurarea adâncimii de câmp și defocalizarea fundalului ceva mai bună.

Păstrează senzorul de 10 MP cu f/1.9 pentru selfie la care se adaugă senzorul 3D de mai sus.

Samsung Galaxy S10 5G (1)

Samsung Galaxy S10 5G va fi disponibil într-o singură versiune: 8 GB de memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare. Va avea însă o baterie de 4.500 mAh, cea mai mare pe care Samsung a folosit-o într-un telefon. Samsung Galaxy S10 5G beneficiază de încărcare wireless, dar și de PowerShare, opțiunea Samsung prin care poți încărca wireless și alte dispozitive. Pe fir, poți încărca telefonul la 25 wați.

Are și un procesor pe 8 nanometri, Exynos 9, iar autentificarea biometrică se face printr-un scanner de amprentă integrat în ecran. E mai precis decât cel optic, folosit de alți producători. Sistemul de operare e Android Pie cu interfața One UI. Cât despre preț, ei bine, e doar estimativ, dar se duce la peste 1.500 de euro.

Citește și: