Povestea femeii care a rămas fără baterie la iPhone și asta a costat-o 2.600 lei
Ți-ai încărcat telefonul? Ai suficientă baterie? Cât te-ar costa dacă ai rămâne fără baterie pe iPhone sau Android? Depinde, dar pe-o utilizatoare de iPhone a costat-o enorm.
Numele Jemima Kelly poate nu-ți zice nimic și nici n-ar trebui. Dar povestea ei despre cum a rămas fără baterie la iPhone și asta a făcut-o să plătească aproape 2.600 de lei e o lecție de viață aproape. Totul începe de la era digitală și digitalizarea banilor. O zice chiar Jemima.
„Sunt complet implicată în revoluția digitală. Nu doar că n-am cash la mine, dar foarte rar îmi iau portofelul cu mine când plec de-acasă. Sunt una dintre cei opt milioane de britanici care folosesc telefonul pentru plăți contactless.”
Jemima Kelly
Cum a dus-o un iPhone fără baterie la plata amenzilor
Povestea ei e destul de mare și se întinde pe mai multe luni. Totul a pornit însă de la o călătorie cu autobuzul și-o plată cu Apple Pay pe iPhone. Călătoria a costat 1,5 lire. La final, a ajuns să plătească 476 de lire pentru acest moment.
După ce-a urcat în autobuz și-a plătit cursă, a rămas fără baterie la iPhone. A venit controlul, n-a putut dovedi că a plătit, a primit amendă și avea 21 de zile să dovedească plata. Doar că și-a schimbat banca, extrasul de cont a întârziat și de-acolo a ajuns într-un circuit de evenimente care au transformat-o într-o persoană care merge cu transportul în comun fără să plătească. O ilegalistă, pe scurt.
Până la urmă, a reușit să conteste amenda, nu i-a fost trecută în istoric și a învățat că orice telefon trebuie ținut încărcat.
Poți spune că lumea e oribilă că s-a ajuns în acest punct. Într-adevăr, poate nu-i cea mai frumoasă situație. Independent de ce se întâmplă când n-ai baterie la iPhone, ca în cazul lui Kelly, nici sistemul financiar nu e 100% perfect. Mai pică.
În cazul acesta, ea putea să scape de probleme având grijă de câtă baterie are. Sau luând în calcul că telefonul nu are autonomie eternă. Apoi, pe cât de benefici e sistemul digital, pe atât de mult trebuie să ții cont că nu-i perfect. Până la urmă, dacă n-ai grijă de un bilet fizic plătit cu bani fizici, ești în aceeași situație. Problema a rămas, cumva, doar că în altă formă. Și e o formă pe care o poți controla mai ușor.