Ce face un televizor bun pentru Hollywood, așa cum are Panasonic

de: Răzvan Băltărețu
22 02. 2019
Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Panasonic GZ2000 e promovat de companie drept cel mai cinematic televizor. A fost anunțat la CES 2019, iar la Panasonic Convention l-am văzut în acțiune și la pachet cu alte câteva modele.

Panasonic GZ2000 e un televizor OLED pe care coloriști de la Hollywood l-au folosit pentru diverse producții. Ce susține compania e că oferă o calitate atât de bună a redării culorilor și detaliilor, la pachet cu tehnologii HDR10+ și Dolby Vision. Alături de GZ2000, Panasonic a anunțat la convenția sa anuală și câteva modele mai ieftine: GZ950, GZ1000 și GZ1500. Oricare dintre ele ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru o utilizare obișnuită și, desigur, pentru colorizare, dacă te apuci să faci așa ceva.

O componentă cheie pe care compania mizează în televizoarele sale este procesorul HCX Pro. Pe inițiale, numele înseamnă Hollywood Complete Experience. A două componentă importantă, pentru sunet, e reprezentată de difuzoarele orientate în sus care beneficiază de tehnologia Dolby Atmos.

Conform Panasonic, anul acesta a încercat să ofere clienților cele mai bune tehnologii, fără să facă vreun compromis. Astfel, în timp ce GZ2000 a debutat drept primul TV OLED din lume compatibil cu tehnologiile HDR10+, Dolby Vision HDR și HLG Photo, standardele acestea pentru o imagine mai bună ajung și pe celelalte modele.

Miza e HDR, un format care îți oferă mai multe detalii, culori mai bune și, per total, o experiență cinematică. În timp ce HDR10+ e un format dezvoltat de Panasonic împreună cu diverși parteneri, cum ar fi și Samsung, Dolby Vision face aproximativ același lucru, dar e un format propriu Dolby. Cerințele pentru fiecare sunt un pic diferite, de aceea e important când un producător oferă un hardware compatibil cu ambele.

Diagonalele clasice în care găsești televizoarele Panasonic sunt 55 inci și 65 inci.

În ceea ce privește procesorul Panasonic HCX Pro, acesta e capabil să analizeze cu rapiditate culoarea, contrastul și claritatea conținutului video 4K și să le optimizeze pentru cum ar trebui mai bine redate. Pentru videografi e bine de reținut că vârful de gamă al Panasonic este echipat cu un sistem Dynamic LUT.

Diferențele între modelele pe care le menționam mai sus sunt în, în principal, în design. Formatele HDR sunt disponibile pe oricare dintre ele și, în sfârșit, Panasonic devine mai serioasă în ceea ce privește comunicarea cu televizorul. Astfel, ai acces la Google Assistant și Amazon Alexa.

În 2019, cu un scurt demo la Panasonic Convention, compania a prezentat și My Home Screen 4.0. Un nume care-ți și arată care-i ideea: smart TV. Poți personaliza interfața TV în funcție de preferințe și afișajul ecranului de pornire poate fi reconfigurat pentru a permite structurarea personalizată.

Implicit, ai acces la servicii de streaming și la dispozitive conectate pe care le poți controla cu asistentul digital. Poți adăuga în ecranul de pornire posturi TV vizionate frecvent.