NASA te ajută să ajungi pe Marte, cu numele: ce trebuie să faci

de: Alexandru Puiu
24 05. 2019

În cazul în care ai visat toată viața să ajungi pe planeta Marte și ai sperat că, pe parcursul vieții tale, acest lucru va fi posibil, NASA are o surpriză plăcută pentru tine.

În funcție de vârsta pe care o ai, explorarea spațiului s-ar putea să-ți fie în ADN. Începând cu SF-urile pe care le-am văzut din copilărie și până acum, cu toții am fost curioși de activitatea de pe Planeta Roșie. În privința marțienilor, NASA a mai organizat câteva misiuni în trecut care nu au scos la iveală vreo formă de viața. Asta nu înseamnă însă că renunță la a mai cerceta ce se întâmplă acolo.

Pornind de la această premisă, cei de la NASA au făcut publice planurile legate de următoarea expediție pe Marte. Aceasta este programată pentru luna iulie a anului viitor și este promovată online cu numele MARS 2020. Dacă vrei să participi într-o formă sau alta la această călătorie, poți obține un permis de îmbarcare online, la fel ca cel din imaginea de mai sus.

Acesta nu te va duce personal pe Planeta Roșie, ci doar cu numele și cu gândul. Ideea este una destul de simplă. Numele tuturor celor care se vor înscrie la această adresă, împreună cu adresa de email, codul poștal și țara în care se află, vor fi imprimate pe un cip electronic. În total, vor fi aproximativ un milion de nume, deci este puțin probabil să-ți vezi numele cu ochiul liber. În schimb, dovada implicării tale în proiect va consta în permisul de îmbarcare personalizat. Astfel, te vei putea lăuda că faci parte in istoria explorării spațiului, fie și doar cu numele.

Ca referință, datele respective nu sunt neapărat informații sensibile și au mari șanse să poate fi găsite online fără prea multe dificultăți. În altă ordine de idei însă, dacă ai o problemă cu partajarea lor, nu te obligă nimeni să te înscrii în proiect. ”Este o perioadă grozavă pentru NASA, în timp ce ne ancorăm în acest voiaj pentru a răspunde unor întrebări profunde despre țara noastră vecină și chiar despre originile vieții.”, a spus Thomas Zurbuchen de la Agenția Spațială a Statelor Unite.