iPhone dezactivat – Care este soluția când te confrunți cu mesajul fatidic

de: Alexandru Puiu
02 02. 2019

Când te confrunți cu mesajul ”iPhone dezactivat” sau ”iPhone disabled” pe ecranul telefonului tău Apple, pregătește-te să-l restaurezi la parametrii din fabrică.

Apple îți protejează datele de pe iPhone în foarte multe feluri. Din acest motiv, este imposibil să-ți spargă cineva contul de iCloud dacă ai activată autentificarea în doi pași. În același timp, nu poate nimeni să treacă de Touch ID, Face ID sau banalul cod de 4 sau 6 cifre, deoarece încercările succesive vor bloca aparatului.

Aici intră în ecuație mesajul iPhone dezactivat sau iPhone disabled. Forma sa variază în funcție de limba pe care ai setat-o la interfața smartphone-ului din Configurări. În orice caz, dacă cineva încearcă să-ți spargă codul la telefon printr-un număr generos de tentative de a ghici codul, este doar o chestiune de timp până când vei ajunge la mesajul de mai sus.

Soluția este una cât se poate de simplă, dar, din păcate, implicăt pierderea tuturor datelor de pe terminal. Dacă ți-ai făcut un backup recent în iCloud, îl vei putea restaura pe acela, după ce ți-ai readus gadgetul la parametrii din fabrică. În acest scop, ai nevoie de un laptop sau desktop cu cea mai recentă versiune de iTunes instalată. Dacă nu o ai, o poți descărca de pe www.itunes.com.

Pornește iTunes și conectează-ți telefon dezactivat la computer. Imediat vei primi un mesaj conform căruia PC-ul nu poate comunica cu telefonul pentru că este dezactivat. Ignoră-l. Dacă ai un iPhone până la 6S, ține apăsat pe Home și Power timp de 45 de secunde pentru a-ți trece aparatul în modul restaurare. Pe un iPhone 7, repetă procedura dar apasă pe Power și volum în jos timp de 45 de secunde. Pe iPhone 8, 8 Plus, iPhone X, Xs, Xs Max sau Xr, apasă succesiv, fără să ții pe două butoane apăsate simultan, pe volum în sus, volum în jos și, la final, 45 de secunde pe Power.

În cazul în care ai procedat corect, ar trebui să îți apară pe ecranul de la iPhone un cablu și sigla de la iTunes. În acealși timp, pe ecranul de la laptop vei întâlni un mesaj prin care ți se confirmă că a fost detectat un iPhone în modul Recovery sau Recuperare. Apasă pe Restaurare și confirmă inițierea procesului.

În dreapta sus, ar trebui să înceapă automat descărcarea firmware-ului pentru terminalul conectat. În funcție de viteza conexiunii tale la internet, întregul proces poate să dureze 30 – 45 de minute. În orice caz, la final, telefonul va fi restaurat și te poți reconecta cu ID-ul tău de iCloud în speranța recuperării unei părți din datele pe care le-ai avut înainte.