Galaxy Fold este un telefon prost, dar Samsung are o explicație

de: Alexandru Puiu
19 04. 2019
samsung-galaxy-fold-broken

La scurt timp după ce au ajuns primele mostre la jurnaliști, telefoanele Galaxy Fold s-au arătat a fi mai firave decât ai crede. Samsung are însă o explicație pentru sensibilitatea exacerbată a smartphone-ului de două mii de euro.

Miercuri s-a dovedit să nu fie o zi foarte bună pentru Samsung. După ce pe parcursul zilei de luni au ajuns mostre de Galaxy Fold la jurnaliști, bloggeri și vloggeri, cei mai mulți dintre ei s-au plâns de probleme. Dacă ar fi fost vorba doar de niște detalii software, drama nu ar fi fost majoră, dar ecranul terminalului a devenit negru și neutilizabil pentru mulți utilizatori.

Deși este se află pe primul loc la nivel global în materie de telefoane, Samsung are o lungă istorie cu telefoane de proastă calitate. Scandalul cu telefoanele Galaxy Note 7 care au explodat din senin din cauza bateriei defectuoase este doar un exemplu. Revenind însă la Galaxy Fold, sud coreeni au trimis o declarație oficială celor de la The Verge prin care încearcă să încropească o explicație.

”Un număr limitat de mostre Galaxy Fold au fost furnizate către membrii media pentru review. Am primit câteva rapoarte referitoare la ecranul principal al mostrelor furnizate. Vom inspecta cu atenție aceste unități personal pentru a determina cauza problemei.

Separat, câțiva revieweri au raportat îndepărtarea stratului superior al ecranului, cauzând probleme panoului. Ecranul principal de la Galaxy Fold include un strat superior protector, care face parte din structura ecranului și a fost creat pentru a proteja panoul de zgârieturi neintenționate. Îndepărtarea stratului protector sau folosirea de adeziv pe ecranul principal poate cauza defecte. Ne vom asigura că această informație este evidențiată în mod clar cumpărătorilor.”

Comunicatul este unul cât se poate de clar, dar există câteva particularități asupra cărora merită atrasă atenția. Formularea ”au îndepărtat stratul superior al ecranului” este ofensatoare. Jurnaliștii au dat jos o folie care părea să fie la fel ca toate celelalte folii de protecție pe care le găsești pe multe telefoane de top când le scoți din cutie în ultimii 10 ani. Acela era un gest natural, iar probabil că, în momentul în care va ajunge în mâinile utilizatorilor normali se va repeta fenomenul cu aceleași consecințe, doar că la scară mai largă.