10 piese de pe Dacia ta Logan care se vor strica cel mai repede

10 piese de pe Dacia ta Logan care se vor strica cel mai repede

Dacia Logan este cam cea mai populară mașină din România, dar asemenea oricărei mașini, nu va funcționa perfect pentru eternitate.

În România, Dacia este cea mai bine vândută marcă de mașini, iar trendul pare să continue să crească. În 2018, a depășit 50.000 de unități vândute și a înregistrat o creștere de 30% față de anul anterior.

Popularitatea Dacia nu poate fi contestată. Mai multe modele au fost testate și de experți străini, care s-au declarat destul de mulțumiți de performanța vehiculelor, mai ales pentru că au luat în considerare prețurile bune ale mașinilor. Printre cele mai pozitive critici s-au numărat cele pentru ediția limitată Dacia Sandero Stepway, versiunea Techroad.

Totuși, Dacia a trebuit să îndure și critici destul de dure. Dacia Duster, de exemplu, chiar a intrat în topul celor mai proaste automobile ale anului 2018. Topul a fost realizat de Jeremy Clarkson, celebrul englez pasionat de mașini, cunoscut pentru emisiunea sa despre mașini, Top Gear.

Dacia Logan este o mașină foarte accesibilă pentru români, iar raportul calitate-preț este unul destul de bun. Totuși, ca în cazul oricărui model de mașină, există și probleme. Astfel, aceasta este o listă a pieselor de pe Logan care sunt cele mai predispuse să-ți cauzeze probleme. Iată cu ce te vei putea confrunta dacă ești deținătorul unui Logan:

Probleme de direcție la Dacia Logan

În mod obișnuit, aceste piese se strică din cauza calității drumurilor pe care mașinile merg. Astfel, condusul prin gropi pare să deterioreze bielele de direcție. Totuși, în cazul Dacia Logan, aceste piese îți cauzează probleme și fără să conduci pe o suprafață denivelată. Bielele de direcție sunt cele mai cumpărate consumabile în ceea ce privește sistemul de direcție al unui Logan.

Senzorul de viteză

Ca posesor de Dacia Logan, e foarte posibil să te confrunți și cu un senzor de viteză stricat. Astfel, viteza cu care conduci nu va mai fi aceeași pe care o vei vedea în bord. Motivul pentru care această piesă se strică des ar fi o poziționare proastă.

Defecțiuni la macaraua electrică a geamurilor

Aceasta este o defecțiune pe care o poți întâmpina în cadrul multor modele de mașini, iar Dacia Logan nu face excepție. Macaraua electrică de la geamuri tinde să se strice destul de des în cazul acestei mașini. Un motiv ar putea fi faptul că aceasta este făcută din plastic și nu din metal, cum este cazul majorității automobilelor. Astfel, materialul va fi afectat de temperaturile ridicate și se va deteriora cu timpul.

Tabla de pe Dacia Logan

Loganul a evoluat mult dacă e să-l comparăm cu Daciile 1300 din trecut care rugineau pe toate părțile. Totuși, nici Loganurile nu sunt ferite complet de rugină, ci au probleme în ceea ce privește aripile spate și portierele. O altă generație de Logan are probleme în alte zone, în special la nivelul capotei sau pragurilor.

Termostatul

Dacă ești conducătorul unei Dacia Logan, ar trebui să știi că și termostatul s-ar putea strica destul de des. Acesta poate fie să rămână blocat pe închis, ceea ce ar putea conduce la o situație extrem de neplăcută: motorul poate fierbe.

Senzor arbore cotit

Și aceasta este o piesă de calitate destul de îndoielnică în cazul unui Logan. În unele cazuri, acesta cedează chiar și numai după ce mașina acumulează 20.000 de kilometri la bord. Ca rezultat, motorul va funcționa mult mai prost, va ajunge să consume mai mult combustibil sau chiar nu va mai porni deloc.

Dacia Logan are probleme cu farurile

Din fericire, farurile de pe un Logan nu ți se vor strica neapărat. Totuși, calitatea acestora se va deteriora drastic cu timpul, iar lumina pe care o emană va scădea foarte mult în intensitate. Plasticul exterior se va mătui destul de repede. Acesta pare să fie cazul doar unui lot de faruri din generația a doua de Loganuri,

Vopseaua

Culorile cele mai problematice ale unei Dacia Logan sunt albastru și vișiniu. Aparent, vopselele respective au în compoziție o substanță care o fac să se umfle sau să se mătuiască. Partea bună e că asta nu permite neapărat și ruginei să se instaleze

Motoraș pas cu pas clapetă accelerație

Și aceasta este o piesă care se degradează cu timpul, tot din cauza calității inferioare a materialului din care este construită. Primele semne ale acestei defecțiuni le reprezintă trepidațiile, oprirea motorului atunci când iei piciorul de pe accelerație sau probleme la accelerație.

Citește și:
Sursa: 4tuning