16 mart. 2019 | 09:41

Cum umilește o Dacia 1300 niște „șmecheri” cu mașină nemțească

ACTUALITATE
Cum umilește o Dacia 1300 niște „șmecheri” cu mașină nemțească

Dacia 1300 modificată a umilit în trafic un Volkswagen model nou. O mașină atât de veche și inferioară, a reușit să pună la respect mașina nemțească.

Un clip publicat pe Facebook de utilizatorul numit Sirius Iulian îți arată cât de greșită este mentalitatea anumitor români care discreditează marca Dacia.

Mai știi mașina aceea greoaie, dar bună la toate pe care o conducea tatăl, bunicul sau vecinul tău când tu erai copil? Scria Dacia pe logoul ei și aproape toate modelele au umblat splaiurile mioritice de la noi, dar și din afară.

De la mers cu ea în vacanță până la căratul purcelului de Crăciun, Dacia i-a însoțit mereu pe români. Mai cu o reparație cu ciorap de damă ori cu o sârmă, Dacia 1300 este azi o amintire frumoasă din tinerețe. Pentru alții, mașina e o piesă de colecție și n-au renunțat la ea, ba chiar au încercat să o adapteze prezentului.

Clipul respectiv a fost filmat de niște băieți dintr-un autoturism Volkswagen model nou. La un moment dat, aceștia s-au luat la întrecere cu o Dacia 1300 de pare a fi modificată din punct de vedere tehnic.

Inițial, șoferul „rablei” i-a lăsat pe băieții din Volkswagen să-și facă de cap și să se simtă bine la bordul unei mașini moderne. În secunda următoare însă, bătrâna Dacie a accelerat cu o viteză impresionantă, lăsând în urmă mașina nemțească. De menționat că Volkswagen-ul atinsese deja o viteză considerabilă în momentul în care s-a auzit „tunetul” Daciei 1300 care l-a umilit cât ai clipi.

Evident, a „curs” cu numeroase comentarii pe internet, majoritatea fiind de părere că Dacia respectivă este modificată. Unii susțin că ar ascunde sub capotă un motor 1.8 Quattro de 500 cai-putere, iar proprietarul participă la curse legale organizate în cadrul unor evenimente sportive.

Asta înseamnă că este mașina românească despre care am scris și noi, la Playtech. Era vorba despre o cursă cu un BMW F31 335XD tot de 500 de cai-putere.

Iar Sirius Iulian pare să fie chiar proprietarul acestei Dacii incredibile.