Vrei motor diesel? Acestea sunt cele mai mari probleme. Ce să alegi să fie bine

Vrei motor diesel? Acestea sunt cele mai mari probleme. Ce să alegi să fie bine

Motoarele diesel sunt performante, dar au și puncte slabe. Principalele probleme la motorul diesel apar în funcție de producător. La ce trebuie să te uiți?

Mașina este, la fel ca oricare alt obiect, un bun supus constant la uzură. Cu cât o conduci într-un mod mai defectuos, cu atât riști să strici mai multe la ea.

Trebuie să analizezi bine atunci când vrei să-ți cumperi o mașină second-hand cu motor diesel. Există câteva defecțiuni comune la motoarele diesel, dar acestea pot varia de la un producător la altul și, uneori, chiar de la un model la altul.

Cele mai frecvente probleme la motorul diesel

Turbina defectă. Deteriorarea acesteia este asociată adesea cu înfundarea unui catalizator, cu (supraalimentarea) alimentarea cu ulei de motor sau evacuarea acestuia în mod incorect sau cu filtre ce trebuie schimbate.

Defectarea pompei de injecție. cauzează alimentarea necorespunzătoare, ceea ce duce la înecarea motorului în ulei sau insuficiență de combustibil.

Trepidații la plecarea de pe loc. Dacă simți așa ceva, atunci motivul este uzarea volantei cu masă dublă.

Fumul negru excesiv. Este cauzat de arderea incompletă de carburant. Asta înseamnă că fie este defectă turbina sau injectoarele, fie este necesară schimbarea filtrelor de aer.

Fumul alb. Este cauzat de compresie reduse și duce la contaminarea carburantului cu apă sau petrol. Poate însemna și o alimentare insuficientă a motorului cu motorină.

Nu pornește la întoarcerea cheii în contact. Cauzele pot fi multiple: de la injectoare defecte și carburant insuficient la filtre înfundate sau îmbâcsite).

Se poate rupe lanțul de distribuție. La unele motoare diesel de la BMW e mai întâlnită problema asta.

Fumul albastru. Poate fi cauzat de uzura excesivă a cilindrilor sau pistonilor, dar și de valve deteriorate sau de supraalimentarea motorului cu ulei de motor.

Cele mai bune motoare pe motorină pentru o mașină second-hand

Acum să revenim și la lucruri pozitive. Unele motoare diesel sunt excelente, iar dacă-ți cumperi o mașină second-hand atunci ar trebui să verifici dacă automobilul are unul dintre următoarele motoare. Conform specialiștilor, aceste motorizări au cele mai puține probleme.

  • Renault 1.6 dCi Energy
  • Opel 1.7 DTi
  • Volkswagen 2.0 SDI
  • Peugeot 2.2 HDi
  • Mercedes-Benz 2.0D
  • Citroen 2.0 HDi
  • Volkswagen 1.9 TDI PD
  • Hyundai 1.5 CRDi
  • BMW 2.5D
  • Mercedes-Benz 3.0 diesel
Citește și: