24 sept. 2018 | 18:15

Mașina Renault care te va face să uiți de Dacia Sandero Stepway

ACTUALITATE
Mașina Renault care te va face să uiți de Dacia Sandero Stepway

Dacia Sandero Stepway ar putea avea un rival serios din partea Renault, care urmează să lanseze un nou model hatchback.

Renault are planuri mari pentru creșterea pe piața automobilelor, iar Dacia este prima amenințată de inițiativa grupului francez.

După ce a anunțat fabricarea și lansarea în Rusia a SUV-ului Arkana, un site slovac despre mașini anunță lansarea unui nou Renault.

În perioada următoare, compania franceză are de gând să aducă pe piață o variantă 4×4 a actualului Renault Clio, care ar putea să fie mai bun decât Dacia Sandero Stepway, unul dintre cele mai bune hatchback-uri vândute la ora actuală în Europa.

clio suv renault dacia

autoevolution

Înainte de Sandero însă, Clio s-a aflat în topul preferințelor clienților, mai ales pe piețele din Europa, unde sunt foarte căutate mașinile de capacitate medie cu consum redus de carburant.

Clio este complet diferit de prima generație, mult mai mare, mai robust și mai spațios, iar o versiune SUV a acestuia ar putea atrage și mai mult interesul clienților europeni, în contextul în care sunt foarte căutate mașinile 4×4 de oraș.

autoevolution

Renault vrea să profite de tendințele de pe piață și oferă cumpărătorilor ceea ce-și doresc. Nu știm încă prea multe detalii despre noua mașină, nici despre prețul acesteia, dar circulă în mediul online o serie de imagini care surprind noul Clio SUV în timpul testelor.

Asta înseamnă că-l vei vedea „învelit” în camuflajul acela specific mașinilor care urmează a fi lansate, deci nu-ți vei da seama prea bine cum va arăta.

autoevolution

Dar, având în vedere că va fi un fel de Stepway, vei vedea cel mai probabil un Clio mai înălțat, cu un aspect mai agresiv, poate chiar mai robust.