17 iun. 2019 | 08:21

Google te ajută să știi unde ți-ai parcat mașina, fără să faci nimic

ACTUALITATE
Google te ajută să știi unde ți-ai parcat mașina, fără să faci nimic

Dacă ai întâmpinat deseori dificultăți în a-ți găsi mașina într-o parcare stufoasă de la mall, Google se pare că are o soluție deșteaptă la această problemă, care nu necesită nicio intervenție din partea ta.

În mod tradițional, Google Maps a inclus din totdeauna un mecanism simplut prin care să-ți salvezi locația în care ți-ai parcat mașina. Când intri în aplicația de navigație, aștepți să fii localizat și faci un tap pe punctul de culoare albastră de pe hartă. Imediat, în meniul contextul din partea de jos a ecranul, vei avea opțiunea ”Setați ca locație de parcare”.

Mecanismul detaliat mai sus era departe de a fi complicat, dar avea un minus semnificativ. Implica un efort din partea ta. Din păcate, de cele mai multe ori uiți unde ai parcat tocmai pentru că te grăbești, ești agitat sau vorbești la telefon. În acele momente, este puțin probabil să dedici câteva minute salvării punctului în care ai parcat pe hartă.

O alternativă interesantă la această problemă a fost introdusă de curând printr-o actualizare la Google Assistant. În teorie, funcția cu pricina a fost introdusă pentru prima oară în 2014, dar a fost eliminată între timp, iar acum a revenit. Cei de la Android Police au fost primii care și-au dat seama că opțiunea respectivă a fost reintrodusă, chiar dacă nu s-a făcut vreun anunț oficial pe marginea subiectului.

Modul în care funcționează este cât se poate de simplu și, cum am menționat mai sus, este complet automatizat. Google Assistant procesează schimbarea de viteză, dintre momentul în care te-ai deplasat cu mașina și momentul în care ai început să mergi pe jos. Astfel, poate să facă o estimare destul de bună legată de punctul în care ai parcat, chiar dacă nu este perfectă. Rămâne doar să întrebi asistentul virtual ”Ok Google, unde mi-am parcat mașina”, pentru a-ți fi afișat un traseu estimativ către zona cu pricina.

google-assistant-parking

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele