Adevărul despre omul care a aruncat mii de perechi de adidași la gunoi
O postare pe Twitter a unui bărbat care pretinde că și-a cumpărat încălțăminte Nike în valoare de 1,3 milioane de dolari a pus internauții pe jar. Ceea ce ne arată cât de departe poate ajunge trolingul în 2018 și cât de creduli sunt oamenii.
Discuțiile contradictorii de pe internet și comentariile, în general, sunt adevărate studii de caz pentru a identifica natura umană. O nouă controversă spumoasă de pe Twitter îți arată cât de mult timp au unii oameni și cum își hrănesc ego-ul cu prostia altora.
Pentru a înțelege ce s-a întâmplat, de fapt, trebuie să ai o imagine a contextului în care postarea a fost făcută. În Statele Unite există o mișcare în care oamenii au început să-și ardă încălțămintea Nike, în semn de protest față de o campanie a companiei, în care apare Colin Kaepernick, fostul fundaș al NFL.
În timpul cântării imnului național, acesta a ales să stea pe bancă, în semn de protest pentru crimele poliției asupra persoanelor de culoare neînarmate. Gestul lui Kaepernick a împărțit lumea în două tabere: unii care i-au susținut gestul și, ei bine, cei care au început să-și ardă Nike-urile, deoarece cu considerat drept jignitoare pentru țară alegerea de a nu se ridica în timpul imnului.
Unii dintre aceștia au declarat că vor să nu mai cumpere nimic de la firma care l-a făcut pe Kaepernick imaginea campaniei.
Aici intervine bărbatul de care vorbeam mai sus, care a ajuns să devină „vedetă” în urma postării. Numele acestuia este Stefan Neck și a scris pe Twitter că și-a comandat 6.500 de perechi de Nike pentru a le arunca la groapa de gunoi, în semn de protest.
Astfel, au început valurile de comentarii în care internauții îl acuză pe acesta că este un idiot pentru că a cumpărat toate acele articole de încălțăminte și că prostia lui nu a făcut altceva decât să umfle conturile Nike.
Adevărul este că bărbatul i-a trolat atât de bine pe ceilalți, încât tot internetul a ajuns să-i sară în cap. Iar asta ne arată cum o glumă inofensivă s-a transformat într-o oportunitate pentru oamenii care trăiesc și se hrănesc cu „inferioritatea” altora.
De aici a început șirul de comentarii, care blamau care mai de care prostia bărbatului, lăsând la o parte că nu s-au prins că e o glumă și că ei erau, de fapt, cei păcăliți.
Poate cele mai amuzante reacții pe care acesta le-a stârnit au fost ale celor care întrebau unde groapa de gunoi respectivă – în speranța să vadă dovada sau, cine știe, să-și arunce și ei încălțămintea acolo, în semn de solidaritate?