16 apr. 2018 | 12:24

Samsung Galaxy S9 vs. iPhone X: 9 motive pentru care ai vrea un Samsung

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 vs. iPhone X: 9 motive pentru care ai vrea un Samsung

Samsung Galaxy S9 tinde să fie mai bun decât iPhone X. Chiar dacă ai crezut mereu că Apple e compania cu cele mai calitative produse, aceste argumente s-ar putea să-ți schimbe părerea.

Dacă ai cheltuit deja o avere pe iPhone X și te simți puțin frustrat de titlul acestui articol, nu-ți face griji. iPhone X îți oferă suficiente avantaje cât să-l adori, dar Samsung Galaxy S9 s-ar putea să aibă câteva specificații mai bune.

Galaxy S9 are ecran mai bun decât iPhone X

Chiar dacă Apple au integrat, în sfârșit, tehnnologia OLED la iPhone, nu se ridică la standardele Samsung, care e expertă în display-uri. OLED-ul de pe Galaxy S9 redă culori mai vibrante decât iPhone X și realizează un contrast mai bun între zonele luminoase și cele întunecate. Culorile și luminozitatea sunt mai naturale decât cele de pe iPhone X.

Acumulatorul de la Galaxy S9 încarcă mai rapid decât cel de la Apple

Samsung oferă acumulatori cu încărcare mai rapidă decât Apple, iar asta ți-ar putea fi de mare folos în momentele cotidiene. Dacă vrei un acumulator mai rapid, va trebui să cheltui mai mult pentru alt model sau să folosești încărcătorul USB-C care e furnizat de regulă cu laptopurile Apple.

Galaxy S9 face fotografii mai bune în condiții de lumină scăzută

Samsung Galaxy S9 e echipat cu o cameră cu diafragmă f/1,5, ceea ce înseamnă că permite să ajungă mult mai multă lumină la senzor și astfel, poți fotografia clar în spații foarte slab luminate. Camera de pe iPhone X are o apertură de f/1,8. Este bună, dar f/1,5 oferă o diferență substanțială.

Senzorul de amprentă de pe Galaxy S9 e mai eficient

Decizia Apple de a renunța la senzorul de amprentă nu a fost una prea fericită pentru clienții săi. Tehnologia Face ID îți poate da bătăi de cap, mai ales dacă ai trăsături faciale greu de scanat. Galaxy S9 n-are această problemă pentru că a preferat să păstreze clasicul senzor de amprentă care e foarte eficient și sigur.

Samsung Galaxy S9 are mufă de căști

O fi iPhone X foarte futurist, dar poți deveni foarte frustrat atunci când nu poți conecta orice fel de căști. Galaxy S9, ca majoritatea telefoanelor pe care rulează Android, nu îți limitează gama de căști pe care să le conectezi. Slotul universal pentru mufa de căști este foarte utilă și te scutește de alte cheltuieli pentru diverse adaptoare.

Androidul de pe Galaxy S9 e mai „isteț” decât iOS

Sunt câteva lucruri pe care Android le face mai bine decât iOS. Pare greu de crezut, dar e concluzia multora dintre cei care au folosit ambele sisteme de operare. Notificările de pe Android sunt mai bine concepute, decât pe iOS, iar Android e mai simplu de personalizat. Observi asta cel mai bine la imaginile de fundal, pe care ți le poți crea singur.

Galaxy S9 n-are acea crestătură enervantă de deasupra ecranului

Nu toți sunt deranjați de designul lui iPhone X. Apple a vrut să renunțe la butoanele din josul ecranului pentru a realiza un ecran cât mai extins. Totuși, o margine în partea de sus a fost necesară pentru a integra camera frontală și senzorii pentru Face ID. Samsung Galaxy S9 nu a renunțat la marginile clasice, dar tot are un design modern și un ecran impresionant.

Setările de sunet de pe Samsung Galaxy S9 sunt mai bune decât la iPhone X

Samsung Galaxy S9 îți dă posibilitatea să personalizezi sunetul, pentru a-i spori calitatea. Sunetele sunt oricum deosebit de clare datorită sistemului Dolby Atmos, dar egalizatorul media îți oferă o experiență audio specială.

[readmore]

Galaxy S9, mai ieftin decât iPhone X

Sigur, nu e un chilipir, dar Samsung Galaxy S9 tot este mai ieftin decât iPhone X. În România, este o diferență de preț de aproape 1.000 de lei. Cel mai atractiv aspect la Galaxy S9 e raportul preț-calitate. De aceea, Samsung se menține printre cele mai populare branduri.