Autentificarea prin Face ID pe iPhone X poate fi păcălită de copii

Autentificarea Face ID a fost promovată ca fiind cea mai sigură din lume în prezentarea iPhone X. La fiecare câteva zile apar însă dovezi că nu este deloc așa. 

Mecanismul de autentificare facială introdus odată cu lansarea iPhone X a înlocuit autentificarea prin Touch ID. În teorie, ar fi trebuit să fie de câteva sute de ori mai sigură decât utilizarea unei amprente pentru deblocare telefonului. Din momentul în care au ajuns primele exemplare pe piață, au existat însă multe tentative reușite de a trece peste respectivul mecanism de securitate.

Gemenii pot debloca telefoanele unii altora, iar prin utilizarea unei măști de aproximativ 150 de dolari este foarte probabil să obții efecte similare. Partea bună este că cei de la Apple nu s-au ferit să afirme că pot exista situații în care deblocarea să poată fi realizată de altă persoană, deși sunt foarte rare.

Cea mai recentă dovadă a faptului că Face ID nu este perfect a venit de la un copil în vâstă de 10 ani care a făcut o treabă foarte bună în a debloca telefonul iPhone X aparținând mamei sale. Conform unui raport Wired pe marginea subiectului, de fiecare dată când a pus mâna pe smartphone-ul mamei sale, copilul a înregistrat un succes. În cazul aceluiași dispozitiv aparținând tatălui, rata de succes a fost semnificativ mai mic. Doar o dată l-a putut debloca.

În mod suspect, după ce mama și-a reînregistrat fața în Configurări într-o altă lumină, mai puternică, copilul de 10 ani nu i-a mai putut debloca telefonul. Conform celor de la Apple, problema s-ar putea să aibă legătură cu faptul că tinerii sub 13 ani nu au trăsăturile feței dezvoltate la fel de bine precum un adult. Astfel, pentru că au existat similarități între copil și mama sa, acelea au fost suficiente pentru efectuarea procesului de autentificare pe iPhone X.

Alexandru Puiu
16:00 15.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video