Apple negociază intens cu Samsung pentru viitorul iPhone

Apple negociază intens cu Samsung pentru viitorul iPhone

Samsung câștigă bine de pe urma fiecărui iPhone X pe care îl vinde Apple, dar lucrurile s-ar putea schimba începând cu toamna viitoare.

Din fericire pentru Samsung și din păcate pentru Apple, compania din Coreea de Sud este singurul furnizor de panouri OLED pentru iPhone X, telefonul de top al americanilor. Chaebolul sud-coreean ar trebui să câștige aproximativ 22 de miliarde de dolari de pe urma ecranelor furnizate anul acesta. Deoarece Samsung este singurul furnizor care se ridică la standardele Apple, și-a permis să ceară și un preț premium pentru produsele oferite. Totuși, s-ar putea ca situația să se schimbe.

Cererea scăzută pentru iPhone X, dincolo de lansarea cu vânzări însemnate, i-a convins pe cei de la Apple să își revizuiască cererea de componente și să micșoreze loturile. În plus, chinezii nu s-au lăsat momiți de Apple și n-au făcut tranziția către panouri OLED, așa că Samsung are un exces al capacității de producție.

Sud-coreenii vor să producă 200 de milioane de ecrane OLED anul acesta, iar jumătate dintre acestea vor merge către Apple. 25 de milioane de ecrane sunt destinate iPhone X, iar restul pentru succesorul care va fi lansat în toamnă. Producția pentru noile ecrane va începe în mai, cu un lot de 2-3 milioane de display-uri.

Conform unor informații locale, Samsung și Apple negociază prețul viitoarelor ecrane, iar cumpărătorul vrea un preț mai bun pentru acestea. Numărul de unități cumpărate le permite celor de la Apple să obțină un preț bun, iar la asta se adaugă și faptul că facilitățile de producție ale Samsung funcționează sub parametri optimi.

Deși prețul nu a fost confirmat oficial, Apple ar fi plătit 110 dolari pe fiecare ecran, iar compania ar vrea să ducă acest preț undeva către 100 de dolari pe unitate. Și Samsung ar lua în considerare o asemenea ofertă, pentru a rezolva problema facilităților de producție care ar rămâne nefolosite.

Citește și: