Google copiază cea mai bună idee de pe iPhone X pentru Android P

Google copiază cea mai bună idee de pe iPhone X pentru Android P

Mai este aproximativ o lună până la dezvăluirea oficială a Android P în contextul conferinței Google I/O 2018. Până atunci însă, tot mai multe speculații au început să circule pe internet despre el.

Detaliile oficiale despre viitorul Android P nu sunt foarte numeroase, dar cei de la Google au avut o scăpare pe parcursul weekendului. Într-o postare pe blogul oficial al dezvoltatorilor de Android, inginerii gigantului din Mountain View au inclus imaginea de mai jos. Captura efectivă de ecran folosită în postare a fost decupată între timp, dar nimic nu se pierde pe internet.

După cum se poate vedea în partea de jos a pozei, Google plănuiește să includă în Android P un element de interfață similar cu cel de la baza iPhone X. Respectivul buton este menit să-ți atragă atenția că poți interacționa cu acea zonă pe telefoanele cu o ramă foarte subțire în partea inferioară.

La fel ca pe iPhone X, dacă vei împinge în sus de acea zonă din ecran, vei putea vedea toate aplicațiile deschise sau o vei putea închide pe cea din prim plan. Un gest suplimentar de swipe îți va permite să închizi complet un program pentru ca acesta să nu mai ruleze în fundal și să consume memorie RAM.

Un buton dedicat pentru multitasking cu care ne-am obișnuit în versiunile anterioare de Android va fi eliminat complet. Până și butonul de ”back” menit pentru a te întoarce în ecranul anterior al unei aplicații va fi contextual și nu va rămâne în permanență afișat.

[readmore]

Conform celor de la 9to5Google, noua interfață se află momentan în stadiu de concept și mai poate suferi modificări până când va ajunge la utilizatori. Detaliile de fond contează însă mai puțin, important este că Google face eforturi pentru a adapta sistemul de operare Android la valul de telefoane cu margini inexistente pe trei dintre cele patru laturi.

A fost făcută deja promisiunea legată de optimizarea interfeței pentru bretonul pentru care îl vedem în partea de sus a celor mai multe smartphone-uri recente.

Android P navigare iPhone X

Citește și: