Samsung Galaxy S9 ascunde un secret în camera foto

Samsung Galaxy S9 ascunde un secret în camera foto

Samsung Galaxy S9 a apărut de o lună și jumătate pe piață, iar camera foto, care a făcut valuri la momentul lansării, continuă să surprindă.

Două telefoane Samsung Galaxy S9 ar putea să nu aibă aceeași cameră foto, chiar dacă la exterior lucrurile par să fie identice și chiar dacă imaginile surprinse cu dispozitivele diferite nu prezintă modificări. Samsung a mai avut obiceiul de a folosi senzori diferiți pentru camerele foto, iar S9 nu face excepție.

Astfel, flagshipul sud-coreenilor se bazează fie pe un senzor de la Sony, modelul IMX345, fie pe unul de producție proprie, S5K2L3 ISOCELL Fast. Cei de la TechInsights au examinat ambii senzori la microscop și au descoperit că aceștia sunt diferiți în materie de construcție.

Ambii senzori din camerele Samsung Galaxy S9 au un design cu trei straturi, așezate unul peste celălalt. Un strat e reprezentat de senzorul CMOS, care conține pixelii de imagine, al doilea strat are procesorul de semnal (ISP), iar al treilea strat conține un cip DRAM, care face posibilă înregistrarea videoclipurilor la 960 de cadre pe secundă.

Senzorul IMX345 de la Sony este destul de similar cu IMX400, pe care producătorul l-a adus pe piață odată cu lansarea telefoanelor Xperia XZ, de anul trecut. Acesta are stratul cu cipul DRAM așezat între senzorul CMOS și procesorul ISP.

Pe de altă parte, Samsung S5K2L3 pare să fie un senzor tradițional cu două straturi, CMOS și ISP, la care a fost adăugat pe partea posterioară și cipul DRAM. Mai exact, e vorba de un cip LPDDR4 care măsoară 3,17 x 5,33 mm.

În imaginea de mai jos poți să vezi și modul în care Samsung s-a apropiat de Sony în ceea ce privește tehnologia senzorilor de imagine. La doi ani după ce Sony aducea pe piață un senzor cu două straturi, în 2014, Samsung crea propria variantă. Acum, pentru senzorul cu trei straturi, a fost nevoie de doar un an diferență.

senzori imagine sony samsung

Sursa: gsmarena.com